Bayern München ontkent komst Robert Lewandowski

26-04-2013 13:56

Het flirtseizoen in de voetballerij is reeds geopend. Hoofdrolspeler deze dagen is Borussia Dortmund-spits Robert Lewandowski, die deze week vier keer scoorde tegen Real Madrid. Het contract van de Poolse speler loopt na volgend seizoen af en de spits heeft eerder al duidelijk gemaakt niet bij te willen tekenen. Het Duitse BILD wist in eerste instantie te melden dat Lewandowski naar grote concurrent Bayern München zou vertrekken, maar dat spreekt de Duitse kampioen nu officieel tegen.

Géén contract

Het getouwtrek tussen de Europese grootmachten om grote spelers is dit jaar vroeg begonnen. Na de spraakmakende overstap van Dortmund-vedette Mario Götze naar Bayern München (37 miljoen euro) zou Lewandowski de volgende steek in het hart van de Dortmund-supporters zijn. Gesuggereerd wordt dat Lewandowski zelfs twee contracten bij de Rekordmeister heeft getekend: een vierjarig contract dat deze zomer ingaat en een vierjarig contract dat vanaf de zomer van 2014 geldt.

Bayern München ontkent echter de komst van Poolse spits. Op de officiële website meldt de club vandaag dat ‘er in tegenstelling tot een aantal berichten géén contract is getekend met Robert Lewandowski.’

Manchester United

Zodoende blijft Manchester United ook nog in de race voor het vastleggen van de man die met vier goals in de wedstrijd tegen Real Madrid in de voetsporen trad van wereldspitsen als Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy en Andriy Shevchenko.

De zaakwaarnemer van Lewandowski heeft overigens gezegd dat er al een contract is getekend bij een niet nader te noemen club.  “Dortmund heeft ons verzekerd dat ze akkoord zijn met de voorwaarden van de verkoop en dat hij aan het eind van het seizoen mag vertrekken.” Nu Bayern München ontkent, zullen clubs als Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain en Chelsea de komende weken vast en zeker ook weer genoemd worden. Het flirtseizoen is geopend.