Weten & Tech

Bits: Nintendo stelt teleur, The Walking Dead en exit Duimschroef

26-04-2013 17:30

Wat een week! Nintendo verkoop veel minder Wii U’s dan het gehoopt had, er verscheen een ‘shock game’ over de marathon van Boston en de gamesite Duimschroef stopt ermee! Is er dan werkelijk niets leuk? Jawel: er verschenen mooie prenten van Bioshock: Infinite en The Walking Dead-game komt alsnog uit op een schijfje – voor het geval je hem gemist hebt.

Nintendo, wat doe je!?

 

wii_u_black

spanuuund1qcAanvankelijk verwachtte Nintendo vijf miljoen Wii U’s te verkopen vóór april, het werden 3,45 miljoen (waarvan 390.000 sinds afgelopen kerst!). Een fikse tegenvaller, als Nintendo niet vlug wat aansprekende games aankondigt – of een prijsdaling – dan koopt niemand nog een Wii U. De komende E3-beurs wordt een belangrijke voor Nintendo: het bedrijf zal het één en ander uit de kast moeten trekken om de spelcomputer relevant te houden. Het wekte dan ook enige verbazing toen Nintendo deze week aankondigde géén grote presentatie te houden tijdens de E3. Nintendo kiest voor kleinere ‘behind closed doors’-sessies voor journalisten en (waarschijnlijk) voor een Nintendo Direct-achtige stream voor consumenten. Verwacht dus niet dat…

Goed nieuws is er trouwens ook, voor jou! Nintendo is met een 3DS-promotie begonnen, waardoor je door drie games te registreren een gratis spel kunt downloaden. De actie geldt voor de volgende titels:

Animal Crossing: New Leaf
Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate
Donkey Kong Country Returns 3D
Fire Emblem: Awakening
LEGO City Undercover: The Chase Begins
Luigi’s Mansion 2
Monster Hunter 3 Ultimate
Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity

Als je drie games uit het bovenstaande lijstje koopt en registreert, krijg je een code waarmee je de vierde gratis downloadt. Meer informatie vind je hier.

Bioshock: Infinite-prenten bij C&B

falling-print-cc_1600x1060_marked

Cook & Becker is een Nederlandse kunsthandelaar die digital art, onder andere geïnspireerd door games, produceert en verkoopt. In samenwerking met Irrational Games hebben ze een mooie prentenserie gemaakt van Bioshock: Infinite. Hier kun je ‘m bekijken en eventueel bestellen.

The Walking Dead

WD

De downloadbare adventure-game van The Walking Dead werd vorig jaar met gejubel ontvangen. Eindelijk is het nu ook mogelijk om de game te spelen als je Playstation 3 of Xbox 360 niet aangesloten is op het Internet. De retailversie ligt vanaf deze week in de schappen voor een budgetprijs (ongeveer 30 euro). Zeer de moeite waard!
Verwar dit spel overigens alsjeblieft niet met het bar slechte The Walking Dead: Survival Instinct!

Niet om te lachen: The Boston Marathon

BOSTON

Het gezellige clubje Internettrollen Lolokaust heeft een game gemaakt over de ‘Boston Marathon’. Spring over ontploffende snelkookpannen of verlies een been! Ren de marathon uit en versla de terroristen voor eeuwig!


Als je de game zelf wilt spelen (na het filmpje heb je eigenlijk alles wel gezien) download je hem hier gratis (waarschijnlijk verlies je wel je eeuwige ziel).

 

Hier ging het helaas ook nog over…

Duimschroef: Cineri gloria sera venit

Duimschroef

De Nederlandse gamesite Duimschroef stopt er mee. Gebrek aan tijd en geld deed de redactie van het humoristische, dwarse Duimschroef besluiten om er een punt achter te zetten. Zo zie je maar weer eens dat we in een onrechtvaardig aards tranendal leven.

Duimschroef – door collega’s in het openbaar verguisd, maar stiekem bewonderd – vaya con Dios!

 

Heb je onze uitstekende recensie van Gears of War: Judgment reeds gelezen? Nee? Haast u wat! Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.