Business

Gebouw ECB geïnspireerd op Messi

29-04-2013 12:14

Het komt allemaal wel goed met de euro. Het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank (ECB) is gebaseerd op het spel van Lionel Messi

Dat zegt de Oostenrijkse architect Wolf Prix tegen de Duitse krant Der Spiegel. De twee ‘avant-gardisch’ gedraaide torens waaruit het gebouw zal gaan bestaan, zouden doen denken aan de Argentijnse sterspeler.

Uitloop

De torens zouden eigenlijk in 2011 al klaar moeten zijn. Het einde staat nu gepland voor 2014.

Een andere overeenkomst met het Spaanse voetbal. De bouw valt een tikje duurder uit dan gepland. Wel een beetje pijnlijk dat toezichthouder ECB zelf minstens 350 miljoen moet bijleggen op een kantoorgebouw.

Verkeerde been

Volgens Prix hoeft niemand zich meer zorgen te maken om de euro. De ECB zal à la Lionel Messi zijn tegenstanders op het verkeerde been zetten met een van zijn ‘typische Messi bewegingen’.

De rechthoek van het gebouw wordt van boven naar beneden schuin afgesneden waarna de ene helft van de rechthoek boven de andere wordt getild, om de lengteas wordt gedraaid en weer wordt neergezet. “Een typische Messi-move”, volgens Prix. U hoort het goed, Prix heeft het over een kantoorgebouw.

Duitse doeltreffendheid

Prix deed zijn uitspraken overigens voor de ontluisterende nederlaag van Barcelona tegen Bayern München. Misschien kan hij het gebouw beter baseren op Arjen Robben?