Opvolger vuvuzela is gevaarlijk!

01-05-2013 15:16

Nederland heeft een koning, driewerf hoera. Maar daar trekt de (internationale) sportwereld zich verrekt weinig van aan. Zo staat Duitsland met een half been in de finale van de Champions League, vergat een sportjournalist een scoop te halen en maakt het koningslied plaats voor het kampioenslied. Dit en meer in het sportlijstje van ThePostOnline.

Real Madrid verliest ‘maar is beter’

Borussia Dortmund speelde dit seizoen vier keer tegen Real Madrid. In Duitland werd het 2-1 en 4-1 voor Dortmund, in Spanje werd het 2-2 en 2-0 voor Real Madrid. En dan nu Cristiano Ronaldo: “We hebben bewezen dat we beter zijn.” Wat kan die knul goed voetballen, he?

Micky Sulejmani heeft nieuwe club

Hoe gooi je 28 miljoen euro weg? Vrij simpel, je koopt een Servisch talent voor 16,25 miljoen en je betaalt hem vijf seizoenen vorstelijk. Dan blijkt de samenwerking allerminst ideaal, maar je weigert je verlies te nemen en hem te verkopen voor 8 miljoen aan Lokomotiv Moskou. “Bij Lokomotiv hebben ze nog nooit z’n arrogante club meegemaakt”, zegt Sulejmani hierover. Dus de aanvaller dient zijn contract uit en wandelt transfervrij de Arena uit. Weg geld, weg talent. Naar welke club de aanvaller gaat wil hij nog niet zeggen, maar naar verluidt ligt het contract bij Benfica al klaar.

Sportjournalist blundert

Voortaan even doorvragen als kijkers thuis op het puntje van hun stoel zitten, wachtend op Jose Mourinho die zijn nieuwe club gaat onthullen. Dan de zendtijd maar een keertje overschrijden.

Haase wint

Tennisser Robin Haase, de nummer 74 van de wereld, heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-graveltoernooi in Oeiras (Portugal). De 26-jarige Hagenaar versloeg de Spanjaard Pablo Andujar (92ste op de wereldranglijst) in drie sets. Haase plaatste zich dankzij drie gewonnen kwalificatiewedstrijden voor het toernooi. Roland Garros begint 26 mei, het zou leuk zijn als hij deze vorm kan vasthouden.

Opvolger vuvuzela gevaarlijk

De Braziliaanse caxirola is leuk om mee te rammelen, ligt lekker in de hand en zorgt voor een geweldige sfeer in het stadion. Tenzij je er natuurlijk mee gaat smijten, zoals sommige supporters doen. “Dit is slecht nieuws”, aldus de teleurgestelde Braziliaanse minister van sport.

Kampioenslied

Van supporters, voor supporters. Niet gaan zeuren over de tekst, anders trekken Koen en Tuur het Ajax-liedje net zo makkelijk weer terug.

Deco betrapt op doping

De 35-jarige middenvelder die onder meer bij FC Barcelona en Chelsea heeft gespeeld, is betrapt op dopinggebruik. In het bloed van de Portugees, die momenteel bij het Braziliaanse Fluminese speelt, zijn sporen van furosemide aangetroffen. Dat is een vochtafdrijvend middel dat als maskering voor andere drugs of doping kan worden gebruikt. Fluminese wacht de uitkomst van een contra-expertise af, maar laat de middenvelder voor het komende duel buiten de selectie.

Gesink heeft vertrouwen in Giro

Bij de beste vijf renners eindigen, dat is het doel van Robert Gesink. De kopman van de Blanco-ploeg heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken, aangezien het team er alles aan heeft gedaan om goed aan de start te verschijnen. Ploegleider Jan Boven zegt zelfs met een schuin oog naar het podium te zullen kijken. Wij kijken mee.

Björn Kuipers leidt bekerfinale

Wie anders? De man van FC Barcelona – Paris Saint-Germain, PSV – Ajax en Dortmund – Real Madrid krijgt natuurlijk de bekerfinale op 9 mei tussen PSV en AZ. Terecht.

Bewijsmateriaal toverdokter vernietigd

Eufemanio Fuentes, de dopingarts met zijn bloedzakken, is veroordeeld tot een jaar cel wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Maar, hij hoeft niet daadwerkelijk de cel in en hij mag zijn werk als huisarts voortzetten. O ja, het bewijsmateriaal (de bloedzakken) moet worden vernietigd. Tot groot onbegrip van tennisser Andy Murray. Hij twitterde: ‘Operation Puerto is erger dan een grap. Is dit de grootste doofpotoperatie in de sportgeschiedenis? Waarom zou de rechter bevelen dat bloedzakken worden vernietigd? Doofpot’.