Bladen

Gaat Britse Wilders Cameron wegvagen?

02-05-2013 08:20

Donderdag’s ochtendgebed van The PostOnline.

Net rechts snapt populisme niet

LONDEN- Wat doen de Conservatieven dat weer heerlijk onhandig met die anti-Europese populisten in Engeland. Vandaag zijn er lokale verkiezingen en de United Kingdom Independence Party van de anti-Brusselse loeiboei Nigel Farage roert lekker in de pruttelende pot electorale onvrede bij de conservatieve achterban. Farage is anti-Europa en anti-immigranten, plat gezegd: de Geert Wilders van het Perfide Albion. Tja, hoe ga je met zo’n man om? Premier Cameron maakte de UKIP-aanhangers eerst uit voor ‘gekkies en closet-racisten’, maar deze neerbuigende kwalificaties maakte de aanhang niet bepaald kleiner. Nu is het grote negeren begonnen. Gaat ook niet werken. Gewoon meebuigen en de beste ideeën adopteren is vaak het beste. Repressieve tolerantie is een probaat medicijn tegen opstandelingen. Goed, daar moesten we in Nederland ook eerst even Ad Melkert voor zien spartelen.

NOS gaat politiek in

Is NOS baas Jan de Jong wel helemaal compos mentis? Of wil hij echt de Kamer in met de NOS omdat hij populair is? Hebben we trouwens al gezegd hoe ongelofelijk fantastisch de NOS het heeft gedaan! Ja, man, dat was briljant. Echt, On-Neder-lands goed. High Five, Jan!

Illegalen kwestie wordt etterende wond

Oud-PvdA minister Henk Vredeling zei ooit spottend dat congressen geen straaljagers kochten. Maar PvdA leden kunnen wel dusdanig lang gaan zaniken dat de PVDA-bewindslieden er last van krijgen. Dat is het geval met de kwestie van het strafbaar stellen van illegaal zijn. Een groot deel van de partij wil de maatregel niet ingevoerd zien. Samson steekt zijn middelvinger op, want hij heeft een afspraak gemaakt met de VVD. Die vlerkerige Vredelinghouding breekt hem op. PvdA-leden zijn de naarste mensen om achter je aan te hebben. Ze willen namelijk altijd hun zin, gewoon omdat het kan. Gevolg van het geruzie tussen realo’s en principiëlen is ook een klassieker: minder aanhangers.

In welke tas stopt u uw zwembroek?

In Standard Hollywood, een bekend hotel aan Sunset Boulevard, opende de eerste zwemtassen winkel ter wereld. Belachelijk decadent natuurlijk, maar ze hebben daar wel mooie spullen. Dit oogt in ieder geval beter dan die viezige plastic AH-zakjes waarmee de Nederlandse badgast zijn zwemoutfit wenst te vervoeren.

Tablets over vijf jaar weg

BlackBerry was bijna dood. Maar het zal herrijzen zegt CEO Thorsten Heins. Waarom? Nou, omdat iedereen in principe op een mobieltje zijn werk kan doen.

Robben noemt cup met grote oren een ‘ding’

Ongekend en ongelofelijk. Nee, Jan de Jong we hebben het nu even niet over jouw prestatie, we hebben het over de dubbele overwinning van Bayern op Barcelona. Arjen Robben was uitblinker bij de Duitsers. Na het eerste pak slag tegen Barca was hij nog deemoedig. Nu wordt hij al wat brutaler over de kansen in de finale. Euh…hoe dat ding trouwens ook weer dat je kan winnen?

‘ Pink Floyd gitarist’  laat zich gratis behandelen

Je hebt geen geld, woont in Amerika, maar moet toch worden opgenomen in het ziekenhuis. Een Amerikaan deed zich voor als Pink Floyd gitarist David Gilmour en kreeg een vijf sterren behandeling.

Border-line economie maakt mensen kapot

‘De samenleving raakt oververhit, mensen vallen uit de boot. Tegen politici en economen zeg ik: denk daar over na. Ik zie het als mijn taak de spreekbuis te zijn voor mijn patiënten die mij zeggen: ‘Het gaat mij niet meer.’’ Dixit Dirk de Wachter, psychiater te Antwerpen. Hij hijst de stormbal. ‘Veel mensen kunnen de citroenpersachtige wereld van groei en nog eens groei niet meer volgen. Ik wil daar als psychiater op wijzen.’

Rapper Kris Koss opgehouden met springen

Is het drugs of was hij levensmoe? Chris Kelly, een van de twee bandleden van Kris Kross, is vannacht overleden. Mogelijk is een overdosis de oorzaak. Hij werd 34, maar gaat de popannalen in als de man van het iconische jaren-negentig hiphopnummer: Jump.

Cashrijk Apple leent geld om aandelen terug te kopen

Wat klopt hier niet? Apple heeft 145 miljard op de bank, maar leent 17 miljard om z’n eigen aandelen terug te kopen. Niets, want alles klopt toch. Die 145 milajrd staat vast op buitenlandse rekeningen in belastingvriendelijke paradijzen. Twee: de rente om te lenen is zo laag dat je met je beleggingen meer verdiend dan met je renteaflossingen. Apple is een bank geworden.