Bladen

Mensen met een mening: NOS, Willem IV en 4 mei

02-05-2013 15:53

De NOS lijkt zich te hebben neergelegd bij een meer ceremonieel omroepschap, in plaats van een inhoudelijk.
Jean-Pierre Geelen verwoordt het ‘t meest vilein.

“Misschien zou het trouw zweren van alle leden van de Staten Generaal goed werken op zo’n cd van De Tuinen die je luistert ter ontspanning, liefst met ruisende zee en dolfijngeluiden en de Friese variant van Lutz Jacobi erdoorheen gemonteerd, echoënd op de achtergrond – ook een mooie manier om de dag te herinneren, als aanvulling op alle koningsmunten, -mokken en -vlaggen.”
Renske de Greef probeert ook een punt te maken. Maar dan met heel veel komma’s.

“Papa en mama die hun kind van 9 klaarstomen voor een leven als tennisprof, riskeren bezoek van de Kinderbescherming. Toch vreemd dat ouders die hun kind klaarstomen voor koningin, dat risico niet lopen. Is dit nu ouderliefde?”
Pats! Dank Luuk Koelman.

Daarom benadrukt hij zijn taak om wederzijds respect en tolerantie te bewaken en te bevorderen. Ik ben blij dat er in ons land iemand is die het zijn kerntaak vindt om daar op te letten.
Nee Malou van Hintum, verder is er NIEMAND die het als zijn taak ziet om zijn medemens een beetje respect bij te brengen.

“Een week daarvoor beloofde de aanstaande koning: ‘protesteren mag altijd’. Het bleek achteraf een eerste koningsleugen te zijn”
Sylvain Ephimenco over de arrestatie van ‘Joanna’.

“Maar het mooi of awesome vinden, dat is toch geen argument? Nee, inderdaad, dat is ook geen argument, maar wat dan nog?”
Johan Fretz weet het ook niet meer.

“Je moet op 4 mei niet de daders herdenken.”
Nine Nooter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei denkt op 4 mei graag zwart-wit.