Wesley Sneijder wilde Johan Derksen grijpen

02-05-2013 15:06

Het dagelijkse sportoverzicht zodat u weer helemaal bij bent. Vandaag rekent Dani Alves met Cristiano Ronaldo mee, maakt de vrouw van Suarez Liverpool kampioen, is de Tour de France geen lelijk eendje meer en mogen Derksen en Van der Gijp blij zijn dat ze nog leven.

Duitsland on top of de voetbalworld

‘Olé, olé’, klonk het gisteravond tijdens de tweede afstraffing van FC Barcelona door Bayern München. De Duitse fans begeleidden het tikkie-takkie voetbal van Bayern München met Spaanse klanken en dat zouden sommige analisten het einde van een tijdperk kunnen noemen. Sommige. Een Duitse finale dus op Wembley, met 24.000 kaarten voor zowel Dortmund als Bayern. De resterende 24.000 tickets gaan zoals gebruikelijk naar de bobo’s. Aanstaande zaterdag spelen de teams overigens tegen elkaar in de competitie. Een wedstrijd die nergens om gaat en waarschijnlijk met oude rotten, A-junioren en B-garnituur gespeeld wordt.

Dani Alves goes Cristiano Ronaldo

Gister berekende Cristiano Ronaldo al dat Real Madrid beter was dan Borussia Dortmund. Vandaag is het de beurt aan FC Barcelona-back Dani Alves. Na de 4-0 en 0-3 overwinningen van Bayern München op FC Barcelona is de Braziliaan van mening dat Bayern München niet beter is dan FC Barcelona. Wonderlijke rekenmeesters, die twee.

Doelman AIK Solna overleden

Triest nieuws. Ivan Turina keepte bij het Zweedse AIK Solna en heeft één interland voor Kroatië op zijn naam staan. Vanochtend werd hij dood in zijn appartement aangetroffen. De politie spreekt niet over verdachte omstandigheden. Turina werd 32 jaar en laat zijn vrouw en twee kinderen achter.

Liverpool wil geen Fair Play prijs

Je zou zeggen dat dit een fatsoensoffensief is na al het wangedrag van Luis Suarez. Maar dat is dus niet zo. Manager Brendan Rogers wil de prijs niet omdat Liverpool dan Europees voetbal kan spelen en dat wil hij alleen verdienen met goede prestaties op het veld. De beschavingsklassementen kunnen hem gestolen worden. De kans is trouwens klein dat Liverpool de prijs wint, omdat de Zweedse, Finse en Noorse competitie qua sportiviteit hoger lijken te eindigen dan de Premier League. De reactie van Rogers is zodoende overbodige management-taal.

Nu wel Suarez

Zijn vrouw begrijpt hem niet. Sofia is absoluut niet blij met de manier waarop manlief telkens in het nieuws komt. “Ze zegt dan dat ik teveel met scheidsrechters of tegenstanders aan het ruziën was”. En: “Als ik dan weg ben en erover nadenk kom ik erachter dat ze gelijk heeft.” Sofia maakt Liverpool nog eens kampioen.

Tourbaas kan geen schone wedstrijd garanderen

Het wekt weinig verbazing dat tourbaas Christian Prudhomme geen schoonheidsgaranties meer afgeeft. Toch is het wielrennen volgens Prudhomme niet langer meer het lelijke eendje waar iedereen met de beschuldigende vinger naar wijst. Ook zegt hij: “Ik ben wel benieuwd hoe het er in de andere sporten aan toe zou gaan als men even rigoureus zou zijn als in de Tour de France.”

Nederlands golfsucces in China

De Blaricummer Robert-Jan Derksen heeft de leiding genomen op de Volvo China Open. Goed nieuws, want zijn vorm was in 2013 nog niet om over naar huis te schrijven. Weet Derksen aan kop te blijven, dan neemt hij mooi bedrag mee naar ‘t Gooi. Het totale prijzengeld op het toernooi is namelijk 2,5 miljoen euro.

Sneijder wilde Derksen stompen

En niet alleen Johan Derksen, maar ook René van der Gijp. Aanleiding was de welbekende Hummer-grap. Volgens Glamorama zou Wesley na dit fragment met Hans Kraay jr. hebben gebeld om aan te kondigen dat hij zijn vrienden uit Ondiep zou laten afrekenen met het duo. En hij had een privéjet besteld om de mannen persoonlijk even kort te stampen. Hoe dan ook, het moest klaar zijn met de grapjes over Wesley. Benieuwd hoe de heren hier morgenavond op reageren.

Anzhi spreekt vertrouwen uit in Hiddink.

Dus Guus kan z’n spullen pakken.

Mighty Mike moet gelijkspelen

Vanavond speelt Neerlands trots in de Premier League Darts tegen Andy Hamilton. Van Gerwen staat, ondanks zijn verlies vorige week, nog bovenaan en Hamilton staat zevende. Bij winst of gelijkspel is Mighty Mike geplaatst voor de play-offs. Moet te doen zijn.