Weten & Tech

Bits: GTA V-trailers, nieuwe Call of Duty, verhaal van The Last of Us ligt op straat

03-05-2013 18:26

Goede tijden, slechte tijden deze week: Leuk zijn de nieuwe GTA-trailers, de Illumiroom en de aankondiging van een nieuwe Call of Duty. Minder leuk is dat Madden de Wii U overslaat, om nog maar te zwijgen over het verhaal van The Last of Us dat waarschijnlijk op straat ligt!

Drie Grand Theft Auto-trailers voor de prijs van géén

Grand Theft Auto V verschijnt op 17 september en het heeft de dames en heren van Rockstar Games behaagd wat nieuwe trailers online te gooien. We zien wat korte filmpjes waarin de drie hoofdrolspelers van GTA V worden voorgesteld.

Nou, dat ziet er best leuk uit.

Microsoft Illumiroom

ILLUMIROOM

Dat Microsoft al een tijdje werkt aan de ‘Illumiroom’ – een slimme projector die gamebeelden op de muur projecteert als een soort Ambilight, maar dan wél gaaf en nuttig – wisten we al, maar deze week kwam er een interessant nieuw filmpje online waarin de werking van het apparaat uitgelegd wordt.

http://www.youtube.com/watch?v=sJ4hWa6y710

Het zou kunnen dat we op 21 mei meer horen over de Illumiroom, als Microsoft de opvolger van de Xbox 360 aankondigt. Wellicht krijgen we te horen dat deze functie standaard in de nieuwe spelcomputer zit, maar we rekenen er niet op.

Wii U krijgt geen Madden!?

wii_u_black

American football is waarschijnlijk de stomste sport ter wereld, dus erg rouwig hoeven we er niet om te zijn dat de Madden-serie dit jaar de Wii U overslaat. In de Verenigde Staten zijn de Madden-games natuurlijk wel erg populair – vergelijkbaar met FIFA hier – dus als Electronic Arts het niet de moeite waard vindt om dat spel op de Nintendo-spelcomputer uit te brengen, dan heeft Nintendo misschien toch wel ergens eventueel wellicht potentieel een klein probleempje, mogelijk.

Call of Duty: Ghosts

CODGHOSTS

Wat!? Er verschijnt dit najaar een nieuw Call of Duty-spel? Wie had dat ooit gedacht?

Call of Duty: Ghosts is een nieuwe serie onder de Call of Duty-paraplu en verschijnt op 5 november voor de Playstation 3 en Xbox 360. Of de game op de Wii U verschijnt is nog niet duidelijk, maar edities voor de ‘Playstation 4’ en de ‘Xbox 720’ zijn wel in de maak. Ghosts zal overigens draaien op een nieuwe engine en – eerlijk is eerlijk – dat zou ook wel eens tijd worden. Op 21 mei horen we meer over de game, tijdens Microsofts presentatie van de nieuwe Xbox.

The Last of Us-spoilers

Last of us

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over het verhaal van The Last of Us, de survival-horror/adventure-game die op 14 juni verschijnt voor de Playstation 3. De demo (die je bij God of War: Ascension kreeg) bevatte een lijst bestandsnamen van tussenfilmpjes, die stiekem aardig wat over het spelverloop verklappen. De titels van de filmpjes staan hier op Pastebin, hier vind je een wat uitgebreider artikel op Whatculture.

Als ik jou was zou ik het overigens niet lezen, maar dat moet je uiteindelijk lekker zelf bepalen, natuurlijk. Ben ik mijn broeders hoeder? Ben ik soms een ‘mama eend’ waar jullie als kuikens achter aanwaggelen? Ik dacht het toch mooi even lekker niet, hè!

 

En hier ging het helaas ook nog over…

Scumbag Kotaku kliert HKU-studenten

Ken je het Nederlandse ‘Indie’-spelletje Starcoon? De Amerikaanse gamesblog Kotaku wijdde een postje aan het spel – waarin een wasbeer (oftewel ‘raccoon’) de ruimte in gaat. Leuk, zoveel aandacht voor je spelletje, zou je denken. Echter, blogger Mike Fahey maakte er een lullig stukje van en zei dat de makers wel eens een woordenboek hadden mogen raadplegen. ‘Coon’ is in het Engels namelijk een woord dat gebruikt kan worden om zwarte mensen mee te beledigen.

Vergezocht of niet, de naam is Starcoon nu min of meer besmet met het ‘racismelabel’, waardoor het Hilversumse ‘Nnnice Games’ zich genoodzaakt ziet hem te veranderen in Curio’s Starquest. Mike Fahey, je bent een echte topper!

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.