Inspiratie voor een weekje, weekendje of dagje weg

03-05-2013 13:00

Nu we weer zijn opgedroogd van afgelopen dinsdag is het tijd om actie te ondernemen. Of je nu gezegend bent met twee weken meivakantie of alleen een paar dagen vrij, genieten zul je! Een paar goeie tips om die vrije dagen in te vullen. Inspiratie voor een weekje, weekendje of dagje weg.

zee

Zon, zee en strand

Pak je koffer in voor een zonnige bestemming, rij naar Schiphol en boek een supergoedkope last-minute naar Griekenland of Malta. Het is op dit moment heerlijk genieten rond de Middellandse Zee. Huur een auto en cruise het eiland over, drink koffie met de opa’s op het dorpsplein, geniet van de smaakvolle gerechten van DiMama en snorkel in de turquoise zee.

praag

Stedentrip

Geen zin in een weekje zon, zee en strand? Ontdek één van de vele steden die Europa te bieden heeft. Denk hierbij aan het prachtige Kopenhagen, het middeleeuwse Praag of het warmere Madrid. Na een paar dagen rondstruinen, terrasjes pakken, musea bezoekjes heb je het gevoel alsof je al een week weg bent.

zonnenbloem

Kamperen

Vliegangst? Prop de auto vol met een tentje en een overlevingspakket en rijd richting het zuiden. En dan wel richting het zuiden van Frankrijk. De temperaturen beginnen daar behoorlijk aangenaam te worden voor een weekje kamperen. Zoek steeds een klein dorpje uit en overnacht op de camping ‘municipale’. Deze gemeente campings zijn klein en zeer goed betaalbaar. Ontdek de omgeving, lunch in de middag zoals de fransen: 3-gangen met wijn! Bezoek een wijngaardje, koop een paar dozen wijn, rol nog een paar keer door de paarse lavendelvelden en scheur weer naar het noorden.

Huismuis

Liever in de buurt blijven?! Huur een Poly valk (klein zeilbootje) met dekzeil en ontdek de meren in Friesland. Je kan overal aanmeren om te lunchen en s ’nachts overnacht je in een klein haventje of gewoon in de grachten van Sneek.
Klinkt dit te actief? Dan hebben we in het noorden van ons landje nog steeds een paar prachtige eilanden: Het Waddengebied. Boek een klein B&B en geniet van de stilte!

Klinkt dit allemaal teveel van het goeie, en ga je liever één dagje uit?! Hou dan de weekagenda in de gaten op de site! Het maakt niet uit wat je doet, als je maar geniet!