Buitenland

Ultra-preutse Amerikaanse wil Dagboek Anne Frank censureren

08-05-2013 11:27

Een moeder van een middelbareschoolleerling in de Amerikaanse staat Michigan wil dat een nieuwe, uitgebreide versie van het Dagboek van Anne Frank uit de school wordt gecensureerd. Volgens de moeder staan er in het dagboek fragmenten die “niet gepast” zijn. Ze doelt hiermee echter niet op de holocaust of jodenvervolging maar op passages waarin Anne Frank expliciet haar vagina en clitoris beschrijft.

Deze passages staan uitsluitend in een nieuwe versie van Het Achterhuis waarin ongeveer 30 procent extra dagboekfragmenten staan opgenomen dan in de originele versie die in 1947 werd uitgegeven.

In de gewraakte passage schrijft Anne Frank:

“Tot ik een jaar of 11, 12 was realiseerde ik mij niet dat er nog twee extra schaamlippen aan de binnenkant van mijn vagina zaten. Nog grappiger is dat ik altijd dacht dat urine uit de clitoris kwam.”

“Wanneer je staat zie je vanaf de voorkant alleen maar haar. Tussen je benen bevinden zich twee ‘kussentjes’ die ook met haar zijn bedekt. Deze drukken zich tegen elkaar aan als je staat zodat je niet kunt zien wat zich van binnen bevindt. Wanneer je gaat zitten bewegen de ‘kussentjes’ zich van elkaar af en zie je dat het van binnen erg rood is en dat het er als vlees uitziet. In het bovenste gedeelte, tussen de buitenste lippen, bevindt zich een stukje huid dat, als je er langer naar kijkt, lijkt op een puistje. Dit is de clitoris.”

Volgens de ultra-preutse Amerikaanse moeder is dit “te pornografisch” voor kinderen uit groep zeven.

Zelf vindt de extreem-preutse mevrouw zich heel normaal. Tegen lokale pers vertelde ze: “dit betekent niet dat ik in een bubble leef of dat mijn kind te beschermd wordt opgevoed”.

Maar ze heeft nu wel een officiƫle klacht bij de school ingediend met daarbij de expliciete eis tot het verwijderen van dit boek van de school.