Buitenland

Senator Elizabeth Warren for President!

09-05-2013 15:40

Als we het toch hebben over sterke vrouwen met financieel verstand dan wil ik naast Mark ook mijn duit in het zakje doen. Het feministische virus heeft The Post Online duidelijk geïnfecteerd. Wij hier bij The Post Online houden namelijk van vrouwen met ballen die zeggen waar het op staat. Eén van die vrouwen is Elizabeth Warren, een vrouw die het voor lul zetten van bankiers tot kunstvorm heeft verheven. Inmiddels senator Warren kent u misschien wel van “Capitalism: A love story” van Michael Moore. Daarnaast weet deze dame waar ze het over heeft als oud professor Faillissementsrecht aan de Harvard Law School.

Elizabeth Warren

Waarom is Warren zo’n heldin? Hierom bijvoorbeeld. Warren is niet bereid om het spelletje in Washington mee te spelen door de bankiers en diens controleurs met fluwelen handschoentjes aan te pakken. Warren gelooft niet in de “Too big to jail” retoriek van de labbekakkerige corporatisten die vooral hun donoren op Wall Street tevreden willen houden. Want zonder campagnegeld van Wall Street zitten veel Amerikaanse politici snel zonder een baan. Washington en Wall Street dachten eerder al van Warren af te zijn. Maar -helaas voor hen- waren de kiezers van Massachusetts toch een stuk gecharmeerder van deze ijzervreetster. Als Elizabeth zich vastbijt laat ze niet zomaar los.

Studenten verdienen ook lage rente

Haar laatste voorstel verdient in ieder geval een D66-lidmaatschap en een lofzang van alle corpsballen. Wat is nu namelijk het geval? Er liggen plannen die de rente op studentenleningen zullen verdubbelen van 3,4% naar 6,8%. Warren vraagt zich terecht af waarom de studenten niet tegen hetzelfde rente tarief van de banken mogen lenen, een schamele 0,75% rente. Deze dubbele standaard is typerend voor de Amerikaanse politiek. Wordt er coke aangetroffen in je huis? Levenslang de lik in. 60 biljoen aan zwart geld witwassen? Een boete van 1,9 miljard en niet meer doen hè? Foei! Wil je studeren? Dat gaat je geld kosten! U heeft de economie vernagelt? Gratis geld! Maar daar wil Elizabeth nu een halt toe roepen. You go girl!

CC-Foto: ‘ElizabethForMA