Bladen

Waarom moet Mart Smeets altijd alles weten?

09-05-2013 11:38

Wat gebeurde er de afgelopen uren? ThePostOnline grasduinde weer rond.

AZ ruziet met spelersmakelaar Moisander

Spelersmakelaars zijn de sprinkhanen van de voetbaleconomie. Vreten alles op als er nog ergens wat te grazen valt. Een oud-spelersmakelaar van Ajacied Niklas Moisander wenst nog 350.000 euro van AZ te ontvangen vanwege diens transfer naar Ajax in de zomer van 2012! AZ weerlegt de claim, aangezien Moisander inmiddels een andere zaakwaarnemer heeft. Wat vindt Moisander ervan? AZ directeur Toon Gerbrands: ‘Hij weet er waarschijnlijk niets van’.

Sauer wil NRC Handelsblad overnemen

NRC Handelsblad aandeelhouder Derk Sauer zou heel NRC best willen inlijven, maar daarvoor heeft hij ‘niet voldoende middelen.’ Zegt de gefortuneerde journalist in de maandbladuitgave van HP/De Tijd. Vorige maand stapte de minderheidsaandeelhouder (9,2%) terug als president-commissaris. Toen werd er gesuggereerd dat de in Rusland wonende tycoon het beu was. ‘Een ding is zeker – ik wil er niet vanaf.’

Vijf jaar economische stilstand

U moet deze grafiek even bekijken. Het ziet er  ogenschijnlijk warrig uit, maar het geeft een mooi inzicht over de afgelopen vijf jaar. Eerst maar even over onszelf. We zijn nog bijna even rijk als in 2007, vooral dankzij overheidsinvesteringen en onze export. We erg lijken op Duitsland, met een verschilletje. De Duitsers consumeren stug door. Onze Teutoonse vrienden werden daarom in vijf jaar tijd gemiddeld 10 % rijker. Overigens, het best presterende land in de EU-zone was Slovenië, een land met een grote schuldenberg trouwens, een factor dat overigens niet wordt meegewogen in dit staat.

Twee Megan Fox is beter dan een

Een echte goede actrice heeft een bodydouble. Kijk, maar hoe dat eruit ziet.

Briljante propagandafilm voor Partij voor de Dieren.

Word je stil van en ondersteunt alles wat Marianne Thieme zegt. Hier de trailer van Midway. Een docu over een ogenschijnlijk ongerept eilandparadijs in de Grote Oceaan. Vogels vliegen er rond, maar sommigen sterven ook. En steeds meer. Aan plasticvergiftiging. Kun je zien als je de beestjes opensnijdt. De donkere kanten van onze voedselketen liggen 2000 miles uit ons zicht.

‘Assad mag geen deel uitmaken van overgangsregering’ 

Als u het zegt, is het niet relevant, als John Kerry, de minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, het op dwingende toon tegen zijn ambtgenoot uit Jordanië laat weten, wel.

Mart Smeets is held!

Waarom zou Mart Smeets alles moeten weten over dopinggebruik? Daarom, vindt Matthijs van Nieuwkerk. De DWDD-anchor vindt dat de oude eik van de NOS alles had moeten uitzoeken over de pedalerende dopeheads. En die aanname vindt Mart Smeets nou weer een beetje dom. Bij DWDD beet hij Van Nieuwkerk toe: ‘Er was geen laboratorium dat ze kon vangen, niemand die iets wist. Ik zit in een stoeltje in een kleine cabine en praat over een wedstrijdetappe. Als jij denkt dat ik weet welke renner wat gedaan heeft, dan ben je nog stommer dan je eruit ziet.’

Hoe Instagram in 18 maanden 1 miljard waard werd.

U heeft iets meer tijd vandaag, dus ga even er even voor zitten. Vette long read van Vanity Fair over hoe een Oostkust snotneus, die net niet rijk werd aan Twitter en Facebook Instagram startte en uiteindelijk toch kon cashen. Het fotobewerkingsprogramma werd 18 maanden na de oprichting voor 1 miljard dollar verkocht aan Facebook. De ontstaansgeschiedenis is mooi. Als de vriendin van oprichter Kevin Systrom tijdens een strandwandeling in hippieresort Todos Santos in Mexico vertelt dat een vriend van haar wel leuke foto’s maakt en zij niet, ontstaat er de volgende conversatie met haar liefje. “I said, ‘Well, you know what he does to those photos, right?’ She’s like, ‘No, he just takes good photos.’ I’m like, ‘No, no, he puts them through filter apps.’ She’s like, ‘Well, you guys should probably have filters too, right, then?’ I was like, ‘Huh.’’ De rest van het verhaal kennen we.

Nespresso en het canvas-model

Nog meer succesverhalen uit Amerika. Waarom kon Nespresso uitgroeien tot een topmerk? Dankzij het canvas-model. 

Islamitische politicus ter dood veroordeeld

We keuren zijn ideeën allemaal af, maar is het echt nodig om een radicale islam-meneer ter dood te veroordelen voor iets wat hij in 1971 heeft gedaan in Pakistan? Of zou het ermee te maken hebben dat zijn aanhang nogal snel groeit…