Binnenland

Politie niet blij met zoektocht burgers naar vermiste jongetjes

10-05-2013 14:24

Goedbedoeld maar kwalijk voor het onderzoek. Dat zegt de politie over bezorgde burgers die een zoektocht zijn begonnen naar de vermiste jongetjes Ruben en Julian op de Utrechtse Heuvelrug. Vanmiddag wordt door burgers gezocht bij Leersum, Elst, Rhenen en Amerongen.

“Men moet zich realiseren dat het bosgebied dat men afzoekt misschien op een later moment ook door de politie moet worden doorzocht. Wij doen dat met specialisten en het zou niet goed zijn als daar al tachtig tot honderd mensen hebben gelopen”, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Ruben en Julian

Julian en Ruben

Combat trackers zoeken mee

Eerder deze week werd naar de jongens gezocht in het Limburgse Elsloo. Zogenaamde combat trackers van de landmacht en marine zochten mee. Een combat tracker is een specialist die sporen kan zien die anderen niet zien.

‘Een korte vakantie’

Vader Jeroen haalde maandag zijn kinderen op bij hun moeder. Hij wilde ze meenemen voor een korte vakantie. Dinsdagochtend werd zijn lichaam gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, tussen Doorn en Leersum. In Limburg werd gezocht omdat de vader daar maandagavond nog heeft getankt.

Het AD deed nader onderzoek naar de achtergrond van de vader. “Hij was gek op zijn kinderen. Ik weet niets van schulden of andere problemen. Dit is vreselijk.”

Ondertussen gaan we lekker meta

Nederland Opinieland doet zijn naam ondertussen eer aan. Eerder vrijdag gingen oud-NOS hoofdredacteur Hans Laroes en mediafenomeen Marianne Zwagerman met elkaar in discussie op Radio 1. Zwagerman had kritiek op de media-aandacht voor de kwestie, Laroes vindt dat ze haar mond moet houden omdat ze voor de Telegraaf Media Groep heeft gewerkt. Die al dan niet smakeloze discussie ziet u hieronder.