Bladen

Rekenkamer waarschuwde Weekers al voor woonfraude

10-05-2013 08:40


Hoe lang blijft Weekers nog en hoe ver kunnen we gaan in het brengen van zelfmoordnieuws? Dilemma’s op vrijdagochtend in ThePostOnline’s ochtendgebed.

Wanneer vertrekt Weekers?

De strontkar blijft maar binnenrijden bij Frans Weekers. Hij wist dus wel dat er Bulgaarse fraudeboefjes huursubsidie aan het wegmoffelen waren, of staatsrechtelijk iets preciezer geformuleerd: de staatssecretaris had kunnen weten dat er fraude werd gepleegd. De Volkskrant toont aan dat de Rekenkamer  namelijk al jaren waarschuwt voor het fenomeen ‘spookbewoning’ en dat er al jaren niets aan werd gedaan. Frans – hij is helaas verantwoordelijk – kan niet blijven, ook omdat hij al met paar verwondingen rondloopt uit eerdere affaires. Zo werkt politiek. Als hij wel blijft zitten, dan kan de PvdA lekker gaan muiten over het niet strafbaar stellen van illegaliteit. Voorspelling: hij stapt op.

ThePostOnline passeert 300.000 unieke bezoekers

Het gebeurde gisteravond, even na tienen. Dik vier maanden na onze lancering tikten we het aantal van 300.000 unieke bezoekers per maand aan.  Kijk, maar hier is het bewijs. Schermafbeelding 2013-05-10 om 08.18.06

Dat is toch een Arenaatje of zes vol die maandelijks minstens een keer komt koekeloeren op deze site. Gelukkig komt de meerderheid van de bezoekers terug en nog gelukkiger: we krijgen elke dag nieuwe fans. We danken de bezoekers en hopen dat ze blijven reageren, en stukken blijven insturen.

Sommige PSV-ers dachten dat ze zouden winnen

De erehaag stond al klaar.

Van Bommel uitgelachen

Fans van de tegenpartij zijn wreed. Vrouwelijke voetbalfans zijn nog wreder.

Subway en McDonald’s even slecht

Even was er de discussie over welke fastfood keten ongezonder was? McDonald’s of Subway? Uitslag: het is allebei ongezond.

Los Angeles Times redactie stapt op bij overname

De rabiaat Republikeinse Kochbroers hoeven geen poging te doen om de Los Angeles Times over te nemen, want niemand gelooft erin dat de multi-miljonairs zich niet met de inhoud van de krant gaan bemoeien.

Vader van vermiste zoontjes was ‘sociale’ man

De Telegraaf komt altijd aan met de grootste cliche’s en die grijpen je dan toch aan. Niemand kon zien aankomen dat Jeroen Denis niet helemaal lekker was in zijn hoofd. Hij pleegde zelfmoord en zijn twee zoontjes zijn vermist. Naar nu blijkt verloor Denis een voogdijzaak en ging het slecht met zijn bedrijf. Is hij een volgend slachtoffer die niet om kon gaan met persoonlijke en financiële misere? In Overijssel voltrok zich recent een drama van twee regionaal bekende CDA-leden. De man had het zwaar met zijn onderneming en bracht zijn vrouw – een kandidaat-kamerlid – en zichzelf om. Ook bij dit kinderloze stel leek er geen enkele aanleiding.

Zelfmoord door mediagekte

Reconstructies van zelfmoorden leveren soms schokkende inzichten op. Buzzfeed maakte een verhaal over de dood van Jodon Romero, een getroebleerde man die zichzelf op televisie van kant maakte. De man schoot zichzelf door zijn hoofd na een achtervolging die live was te zien op de beeldbuis. Verslaggevers voelen zich niet schuldig, want ze handelden uit het publieke belang, menen ze. Journalistiek is a dirty job. Iemand moet het doen is het verweer.

Dodemansfoto’s

En is daarom alles maar geoorloofd, zoals het tonen van stervende mensen? Hier zie je er weer een paar. Is er geen grens aan journalistieke vrijheid?

Wat is journalistiek eigenlijk?

Dit is de definitie van journalistiek, aldus George Orwell in een tweet van zomaar een anonieme twitteraar: ‘Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations.’