Duchess Kate kocht een blauwe kinderwagen

14-05-2013 15:53

Eén van de best bewaakte geheimen van het Britse koningshuis heeft het daglicht gezien. Waar eerder enkel gesproken werd over de maand juli, heeft een vriend van William en Kate nu prijsgegeven dat de koninklijke telg op zaterdag 13 juli geboren zal worden.

De barbecue

“Some of Kate and William’s closest pals were at a barbecue hosted by a family friend of the Royals recently. They were all discussing the fact that Kate’s baby is due to be born on July 13. Everyone was very excited.”

Chaos in de koninklijke agenda

Een woordvoerder van Buckingham Palace zei dat er verder geen uitspraken gedaan zouden worden over de specifieke datum waarop Kate zal bevallen. Maar, mochten de geruchten kloppen, dan kan de komst van de toekomstige troonopvolger voor behoorlijk wat commotie zorgen. 13 juli valt namelijk middenin het “Coronation festival”, een vierdaags feest waarbij de kroning van Koningin Elizabeth gevierd wordt, in juli 60 jaar geleden.

Verwacht wordt dat het eerste kind van William en Kate geboren zal worden in een privé vleugel van het St Mary Hospital in Paddington, waar ook prins William in 1982 ter wereld kwam.

Blauwe kinderwagen

Volgens insiders heeft Kate een blauwe Bugaboo aangeschaft; iets wat volgens velen zou wijzen op de komst van een kleine prins. Echter maakt het voor de troonopvolging weinig uit of Kate een prins of prinsesje baart; sinds 2011 staat ook in het Verenigd Koninkrijk het eerstgeboren kind altijd het hoogste in lijn voor de troonopvolging.

Diana of Camilla?

Na de aankondiging van Kate’s zwangerschap in december werd druk gespeculeerd over een mogelijke geboorte op 1 juli; dezelfde geboortedag als Prinses Diana. Nu lijkt het er echter op dat de koninklijke telg eerder een verjaardag met Camilla zal delen, die op 17 juli jarig is. Volgens astrologen zal de baby in ieder geval een sterrenbeeld delen met zijn overleden oma; iets waar Diana altijd veel waarde aan hechtte.