Buitenland

Homohuwelijk Frankrijk zorgde voor meer agressie tegen homo’s

14-05-2013 15:50

De homohaat in Frankrijk is flink toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport (lees hier) van SOS homophobie dat dinsdag is uitgebracht. Het onderzoek concludeert dat het felle debat rond het homohuwelijk helaas voor meer discriminatie heeft gezorgd.

Interwebz

In 2012 kreeg de organisatie gemiddeld vijf klachten per dag. Die klachten variëren van beledigingen (44%), discriminatie (16%), bedreigingen of chantage (14%) tot fysiek geweld (8%). Voornamelijk mannen moesten het ontgelden, helemaal wanneer ze zich op het internet begeven. Rond de 36%% deed zich in het openbaar voor, zoals de werkvloer of op straat.

Kersttoespraken

Vooral het einde van 2012 zag een piek in meldingen. In die tijd was het debat over het homohuwelijk in volle gang. De organisatie ziet een duidelijke correlatie, o.a. door meer meldingen over kersttoespraken en incidenten binnen het gezin dan in 2011. Ook in protestacties op straat ging het vaak mis.

De organisatie moet het puur hebben van diens eigen gegevens en het analyseren van het nieuws. Officiële statistieken ontbreken, hoewel het Franse ministerie heeft beloofd hiermee aan de slag te gaan.