Bladen

Frans Weekers is arrogante vlerk

15-05-2013 08:32

Anouk en Weekers mogen blijven. Wat vinden we daarvan en wat gebeurde er nog meer? Dit is het ochtendgebed van ThePostOnline.

Kamervoorzitter stuntelt door debat.

Anouschka van Miltenburg is een onervaren Kamervoorzitter en dat zagen we vannacht weer. Omdat haar microfoon openstond konden we horen dat ze werd gesouffleerd over de gang van zaken. ‘En schorsen we de beraadslagingen’, sprak ze haar buurvrouw na. Het was inmiddels 2 uur 10. Staassecretaris Weekers mocht blijven. Een motie van wantrouwen kreeg geen meerderheid.

Frans Weekers is een arrogante vlerk

Dat je niet wordt weggestemd, zegt nog niet dat je je kan gedragen als een vlerkje. Fransje Weekers had drie vragen van CDA-pitbull Pieter Omtzigt niet beanttwoord, omdat hij toch wel wist dat hij een motie van wantrouwen zou indienen. Kamerleden zijn er kennelijk alleen om te klappen en als ze niet klappen dan gaan we snel over tot de orde van de dag. Toen Omtzigt erop stond dat zijn vragen toch werden beantwoord, haalde Weekers ze uit een plastic mapje waarna de staatssecretaris ze tergend ongeïnteresseerd voordroeg. Alleen om die reden al had hij naar huis worden gestuurd. We zitten hier niet Limburg, Weekers!

Estland gevaarlijke Songfestival outsider

De bookmakers hadden Esland laag ingeschaald, maar het leuke smoeltje uit de Baltische staat bleek een goudkeeltje. Birgit heet ze, en ze klinkt naar Laura Pucini. Tijdens de repetities viel ze niet op, bij de live optreden blonk ze ineens uit met vette uithalen en emotionele erupties. Samen met Anouk en 8 anderen is Birgit door naar de finale van het zangcompetitie. Anouk deed haar plicht en behaalde voor Nederlandse begrippen een reuzeprestatie. Voor het eerst in negen jaar staan ‘we’ in de finale. De laatste keer dat we won is 38 jaar geleden. Getipte winnaar is Denemarken met dit best duffe nummer met Titanic-fluitje. Het knappe zangeresje maskeert de tergende middelmatigheid van het nummer.

Rouvoet: jeugdzorg moet over seks praten

Als of all people Andre Rouvoet jeugdzorg oproept over seks te praten dan kan dat slechts twee dingen betekenen: 1) we hebben te maken met een maatschappelijk taboe waar we heel omzichtig mee om wensen te gaan 2) Rouvoet moest een baantje.

Chinese Twitter gecensureerd

De Chinese autoriteiten hebben enkele van China’s meest populaire bloggers van Weibo, de lokale versie van Twitter, afgesloten. Eén van de slachtoffers is de invloedrijke hoogleraar rechten He Bing. Volgens het persbureau Xinhua mag hij Weibo niet meer op ‘omdat hij met opzet geruchten verspreidde’.

Speeltuin vermiste jongetjes trekt ramptoeristen aan

Je hebt verder niet veel te doen dus ga je maar naar de speelplaats in het Doornse Gat waar vorige week het familiedrama plaatsvond. Aan het klimrek beroofde de vader van Julian en Ruben zich van het leven. En in de omgeving speurden honderden mensen zonder resultaat naar de twee broertjes.

Nieuwe Toy Story

Toy Story komt met een vervolg: Toy Story of Terror. D’r zijn al screenshots uitgelekt en er is een verhaallijn. Een griezelige verhaallijn. ‘What starts out as a fun road trip for the “Toy Story” gang takes an unexpected turn for the worse when the trip detours to a roadside motel. After one of the toys goes missing, the others find themselves caught up in a mysterious sequence of events that must be solved before they all suffer the same fate in this “Toy Story of Terror.”

Germaanse blijheid in cijfers

Lukas Daalder stuurt ons elke ochtend een bak economische grafiekenporno. Soms is het niks, soms is het goed, soms moet je ze echt lezen. Vandaag moeten we even naar het staatje kijken van Duitsland. Dat land heeft het jaloersmakend goed voor elkaar.

Japans geluk in woorden

De goedkope Yen zorgt voor een vette exportboost voor Japanse bedrijven. De Nikkei 225 Index piekte vanochtend boven de 15.000 punten, het hoogste niveau in 5,5 jaar.

‘De vulva is een orchidee’

Ja, dat is een mening. Dat is de mening van de Berlijnse Tantralerares Sophie De Lacaze-Duthiers. Zij masseert samen met andere vrouwen ‘de orchidee’ om jezelf te leren kennen. (Andre Rouvoet, kom er maar in)