Weten & Tech

Liken op Facebook: Utrecht

16-05-2013 16:45

Ben je woonachtig in, afkomstig van of fan van Utrecht? Dan zijn daar nu twee Facebook-pagina’s voor die je niet missen mag, waarvan er één is die geen van jouw vrienden nog geliked heeft. Wees er dus snel bij!

Je bent een Utrechter

Verwar een Utrechter niet met een Utrechtenaar. De Utrechtenaar is de andersseksuele evenknie van de Domstedeling, iets wat te maken heeft met een affaire met een homoseksuelenaffaire in de achttiende eeuw.

Maar wanneer ben je een echte Utrechter? Als je wel eens de Utrechtse Skate parade hebt gezien of zelfs een keer hebt meegedaan. Of als je in de oudste winkelstraat van Nederland de Twijnstraat gewinkeld hebt. Of als je weet waar de Inktpot te vinden is en waarom er een Ufo op staat.

Klinkt dat herkenbaar? Dan moet je hier zijn.

Neudeflat

Op de Dom na, is de Neudeflat misschien wel de meest besproken toren van 030. Henk Westbroek zei ooit over het afzichtelijke gebouw: “Het mooiste plekje van Utrecht is bovenop de Neudeflat”. Daar is weinig aan toe te voegen, want bovenop de flat hoef je het gebouw zelf niet te zien

Ben je dus een echte Utrechtenaar Utrechter, dan onderscheidt je je van de andere Utrechters door deze pagina te liken. De Anti-Neudeflat-pagina heeft nog geen vijftig like’s, dus wees er nu snel bij. De gelijknamige hyve heeft zelfs meer like’s.