Binnenland

Naieve meisjesgroep wil verbod op hoerenlopen

16-05-2013 09:11

Een groep idealistische meisjes die zichzelf hebben verenigd in actiegroep Exxpose gaat de strijd aanbieden met prostitutie. Door het ophalen van 40.000 handtekeningen voor een burgerinitiatief willen de meisjes een prostitutieverbod op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Dit meldt de Telegraaf.

De meisjesgroep denkt dat een algeheel verbod op prostitutie alle problemen automatisch oplost.

Zoals in het verleden in de VS een verbod op alcohol ook uitstekend werkte en het verbod op harddrugs sinds jaar en dag een enorm succes is waardoor jongeren vrijwel nooit meer coke of xtc gebruiken.

De naieve meisjes zijn van mening dat ‘gekochte seks’ heel erg vies is. ‘Klanten en vrouwen verliezen door gekochte seks hun waardigheid’, schrijven de meisjes op hun actiesite.

Ook zijn de meisjes van mening dat er geen vrijwillige prostitutie bestaat en dat prostituees helemaal niet voor zichzelf kunnen of mogen denken en dus ‘niet beseffen wat de gevolgen zijn van hun hoerengedrag’.

Uiteraard kan deze meisjesgroep wél heel goed voor anderen denken en morele beslissingen uitvaardigen.

Het vermoeden bestaat overigens dat de meisjes deze actie vooral starten vanuit hun eigen christelijke identiteit gezien hun diverse ‘optredens’ op opwekkingsbijeenkomsten en het feit dat ze tegen porno in het algemeen strijden.