Terug naar de toekomst in Kopenhagen

17-05-2013 13:00

Kopenhagen: zorg dat als je gaat, je in de zomer gaat. Genieten op een terrasje is zoveel leuker dan blauwbekkend rondlopen. Boek één van de vele boutique hotels in de hippe wijk Vesterbro, zoals het prachtige Andersen Hotel. Huur hier gelijk een fiets om al trappend de stad te ontdekken.
uitzicht

Van sterrenzaak tot smushi’s

Heb je zin om een middag je smaakpapillen te verwennen? Boek een lunch bij Noma of één van de vele andere sterrenzaken in de stad. Liever iets simpelers, maar ook smaakvol? Spring dan op de fiets en ontdek de overdekte biologische markt Torvehallerne. Hier staan de locals hun geweldige delicatessen te verkopen. Denk hierbij aan verse thee, Deense kazen, biologische wijn en zelfs eigen gebrouwen rum. En je hoeft niet alleen te watertanden naar al dat lekkers, bij de meeste kraampjes mag je alles proeven. Lunchen is niet meer nodig dat doe je hier! Sluit je bezoekje af bij de Coffee Collective voor het beste bakkie in de stad, gecombineerd met een cupcake van Agnes.

Liever een typisch Deense lunch, dat kan met smörrebröd. Zuurdesem brood met daarop heerlijke combinaties zoals: haring met rode biet! En omdat kiezen uit al dat lekkers bijna onmogelijk is heeft The Royal Café hier iets op gevonden: Smushi. Inimini smörrebröd, zodat je meer van al het lekkers kan nemen.

Begint het warm te worden in de stad, huur een bootje en ontdek de wijken, Slotsholmen en Christianshavn. Al varend door de grachten, die veel weg hebben van Amsterdam, bedenk je het volgende plan: picknicken in het park, Kongens Have. Koop onderweg een flesje Deense wijn of een heerlijk verkoelend biertje, neem nog wat Smörrebröd mee en plof jezelf neer tussen de locals.

smushi

Smullen, deuntjes en cocktails

Vanavond geen Deens eten, maar één van de lekkerste pizza’s die je ooit hebt gegeten. Dit kleine restaurant zit in een Hans en Grietje huisje verstopt, maar is zeker de zoektocht waard!

Toch liever vlees? Ga dan naar Nose2Tail, hier gebruiken ze zoveel mogelijk Deense producten en zoals de naam al doet vermoeden, van de beestjes gaat alles op! Voor een romantische avond is dit restaurant een must, aangezien er geen lampen zijn alleen maar kaarsen.

Voor leuke deuntjes in de avond begin bij het prachtige pretpark Tivoli. De gehele zomer organiseert het pretpark muziekavonden. Ga daarna voor de beste cocktails in town naar Ruby’s Bar. Het ziet eruit als de woonkamer van oma, knus en kneuterig, maar vergis je niet de cocktails zijn bijna orgastisch te noemen.

Nog zin om een dansje te wagen, haak aan bij een local in het Meatpacking District en laat Kopenhagen je versieren!

groente

Wiet roken tusssen de hippies

De volgende dag stap je weer op de fiets om de rest van de stad te ontdekken. Struin over de kade bij Nyhavn om de vrolijk gekleurde gebouwen te zien. Zin in iets anders, pak de fiets en ga naar de vrijstad Christiana. Hier wordt het wiet en hasj gebruik gedoogd en heeft zich er inmiddels een heel hippie dorp gevestigd. Midden in het park bevindt zich een barretje, koop een biertje en ga aan één van de vele picknicktafels zitten en luister naar de vele jamsessies die voorbij komen.

Veelzijdig is deze stad zeker of je er nu komt om te struinen, shoppen, het heerlijke eten, de vele musea of gewoon om een weekendje weg te zijn van huis, genieten ga je hier zeker!

cupcakes

Voor meer tips om het beste uit je bezoek te halen kijk op Guide Pal Copenhagen en Spottedbylocals.