Zo schaf je als man je eigen seksualiteit tenminste niet af

17-05-2013 17:35

In de mode-komkommertijd vinden wij het leuk om zo af en toe een uitstapje te maken naar de fashionsense van de Nederlandse man. Want, dat is makkelijk scoren. We weten allemaal dat fashionsense en Nederlandse man in een zin op zich al een hilarische samentrekking is. Wat echter nog veel grappiger is zijn serieuze tips voor een basis garderobe.

Afschaffen van je eigen neukbaarheid

Uiteraard is elk mode advies tegen het zere been van een iemand die dat volstrekt anders ziet. Zo is er ongetwijfeld één iemand in de wereld die UGGs heel goed kan hebben. (Vrij moeilijk dit serieus op te tikken, geven wij toe.) Die is dus niet gebaat bij je afwijzingen. Wij hebben hier echter het vermoeden dat de schrijfster van het eerder aangehaalde artikel een google image search gedaan heeft op het gemiddelde C&A-model en nu een verwoede poging onderneemt om dit te slijten als een ‘stevige basis’. Stevige basis voor wat?! Het afschaffen van je eigen neukbaarheid?!

Het probleem is dat er makkelijk van modebloggen voor vrouwen naar dat voor mannen wordt gestapt. Weet u waarom herenkappers het ineens zo goed doen? Omdat alle kappers de mannen er maar een beetje bij doen. Dan wordt het dus ‘ok’, dus net niks. Mannen dragen geen blouses en ceintuurs, maar een overhemd en een goede riem. (Wit?! Nee!) Probeert u zich ook maar eens voor te stellen hoe u de basiskledingstukken een beetje combineert. Nee jongens… Gewoon. Nee. Seksloos much?

De basis

Natuurlijk, een basis in je kledingkast is handig. Dat je ongezien ‘s ochtends iets uit de kast rukt en het gewoon staat, je er niet bij loopt als een ongewassen kraker en het een beetje past binnen de context van je leven (in 3-delig pak in een Subway werken is een beetje overdreven, net als je niet in een mankini bij de gemeentelijke dienst achter de balie hoort). En alleen Maik de Boer trekt een ceintuur aan bij zijn blouse.

Onze tips? Heel simpel:

  • Passende kleding (qua maat / vorm, niet ‘blousend’)
  • Kleding zonder gaten en vlekken (je bent toch goddomme geen kraker?!)
  • Draai eens een wasje (fris ruiken = bonus)
  • Maak het een beetje persoonlijkheidspassend (Star Wars shirts, colbertjes, spijkerbroeken en gympen kunnen gewoon)

Wat is géén basis? Een v-halsje bijvoorbeeld. Dat is nu typisch iets dat je niet als algemeen advies kunt geven. Hipsters dragen vaak v-halsjes, en dat staat de helft niet. Zo geeft een v-hals al direct een heel apart imago als je wél borsthaar hebt, en vooruit, u bent natuurlijk die man bij wie dat heel artistiek staat, maar die vriend naast je kan het echt niet hebben. Is dus nogal een lullig advies. Kijk; zeg dan “draag een Slayer shirt”. Blijf je ook een coole gast, nerd, sukkeltje of hipster, maar iedereen denkt in ieder geval “fok, die luistert naar Slayer”. Moet je wel echt naar Slayer luisteren. Want bandshirts van bands die je niet kent (of erger “Is dat een band?!”) dat kan écht niet.

Durf te kiezen

Dit soort tips is als Jillz drinken en dan je vriend aan de Strongbow Gold (of erger) helpen. “Maar het is gewoon lekker!”, nee. Je bedoelt dat je cider niet lekker vind, dat is ok. Dan drink je wat anders, maar geen cider met een halve liter water er doorheen. Basistips geven je de kans een karakter te tonen. Wil je mensen de middelmaat inhelpen dan kun je ze net zo goed gelijk de Primark binnenrollen, maar dat zijn geen basistips, dat is “niet durven kiezen”.

De eerste de beste die wij op ‘casual friday‘ met een ‘wit lederen ceintuur’ signaleren moeten wij helaas -met een paar goede tips in de handen- het pand hardhandig doen verlaten.