Politiek

Email: bizar persbericht Van Rey blijkt afgestemd met landelijk bestuur

18-05-2013 21:15

Het bizarre persbericht van de VVD Roermond inzake de van corruptie verdachte Jos van Rey blijkt afgestemd te zijn met het landelijk bestuur van de partij. Dat blijkt uit een email in het bezit van ThePostOnline. Voorwaar een geestig inkijkje in de VVD-perikelen inzake de gevallen liberaal Jos van Rey. Eerder zaterdag stuurde de VVD afdeling Roermond een  – in een waas van woede of van dronkenschap geschreven – persbericht over hun gevallen en van corruptie verdachte boegbeeld Jos van Rey. De kandidatuur van Van Rey als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt opgeschort. Dat is niet de schuld van Van Rey maar van de rest. De VVD, de media en vooral van het Openbaar Ministerie. Zelfs het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens werd erbij gesleept.

Is er nou mot tussen het landelijk bestuur en Roermond…

Nu ja, we gingen ervan uit dat het niet botert tussen het landelijk bestuur van de VVD en de afdeling Roermond. In november hamerde partijvoorzitter Benk Korthals nog op de integriteit van liberale bestuurders, deze week werd bekend dat hij daar ook écht werk van wil maken. Daar worden die Limburgers zenuwachtig van, hence het ietwat hysterische persbericht van hedenmiddag.

…of niet?

Maar wat blijkt? Het meer dan bizarre persbericht blijkt keurig afgestemd te zijn met het landelijk bestuur, aldus lokaal voorzitter Victor Cillekens. Hoe weten we dat? Omdat Cillekens het zelf mailt. Jeetje, is de VVD nou een toneelstukje aan het spelen?

Van Rey mail