Binnenland

Politie weet nog niet of gevonden lichamen vermiste broertjes zijn

19-05-2013 18:07

De Utrechtse politie kan niet zeggen of de twee lichamen die zondagmiddag in een sloot bij Cothen gevonden zijn, de broertjes Ruben (9) en Julian (7) zijn. Dat zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen ThePostOnline. De Forensische Opsporing doet op dit moment onderzoek naar de twee gevonden lichamen. Vader Jeroen haalde maandag zes mei zijn kinderen op bij hun moeder. Hij wilde ze meenemen voor een korte vakantie. Dinsdagochtend werd zijn lichaam gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, tussen Doorn en Leersum. Hij had zelfmoord gepleegd. Cothen ligt enkele kilometers van Doorn.

Update 22.16 – De politie laat weten dat er om 23.00 uur een persconferentie is op het hoofdbureau van politie in Utrecht.

Update 21.05 – Het ANP heeft luchtfoto’s gemaakt van de vindplaats van de twee lichamen.

Luchtfoto

Update 20.17 –Op RTV Utrecht heeft politiewoordvoerder Bernhard Jens het over twee gevonden ‘lichaampjes’. Daarna zei hij niet te kunnen zeggen of het inderdaad om de twee broertjes gaat.

Update 19.42 – Royalty-deskundige Marc van der Linden roept preventief op tot Twitterstilte.

 

Update 19.00 – De politie kan niet inschatten wanneer de identiteit van de lichamen bekend wordt.

 

Update 18.28 – De politie vraagt ramptoeristen thuis te blijven.

 

 

Op de computer van de vader van de twee vermiste broertjes werd een afscheidsbrief gevonden.  In die brief stond niets over zijn twee zoons. De brief is op maandag 6 mei om 16.20 uur thuis in Vleuten geschreven. De vader had de jongens die ochtend om 09.30 uur opgehaald.

Eerder zondag stuurde de moeder van de twee broertjes een dankbrief naar de media. Daarin bedankte ze de mensen en instanties die haar en haar familie de afgelopen tijd ‘op een overweldigende en hartverwarmende manier’ hebben gesteund. De afgelopen weken hebben veel burgers gezocht naar de twee. De politie was in eerste instantie niet erg ingenomen met de particuliere speurtochten.

Afzetting op de weg bij Cothen waar de twee lichamen zijn gevonden.

Dit bericht wordt aangevuld.