Leven

De Hollandse voorzomer in de mode

21-05-2013 15:00

Het is verdomme medio mei en de gemiddelde temperatuur is acht graden. Met al je goede hoop op minstens vijf zonnestralen hijs je je dus in je zomerjurkje en doe je eens wél moeite voor je make-up. Helaas krijg je voordat je op werk/college aankomt al spijt van je overambitieuze zomeroutfit en suggereren de restjes van je mascara dat je een mix bent tussen een verzopen katje en een glamourgoth uit de vroege jaren ’00. Helaas.

Herkenbaar? Laat me je, naast waterproof mascara en het kijken van het weerbericht, een paar tips geven om deze scenario’s te voorkomen tijdens de Hollandse voorzomer.

Een pessimist heeft of gelijk, of wordt blij verrast

1

Met de temperaturen in ons kikkerlandje is uitgaan van the worst case scenario helemaal niet zo’n slechte gewoonte. Je hebt het liever een beetje warm in je trui dan een beetje heel erg koud in je t-shirt. Daarnaast kan een trui uit, maar kun je niet magisch lange mouwen aan je hemdje toveren: speel op safe en draag beiden, op zo’n manier dat de bovenste laag er eventueel af kan.

Maak het letterlijk en figuurlijk niet te bont

Geen titel #21

De magische moderegel is en blijft ‘niet meer dan vier kleuren, waarvan er minstens twee meerdere keren terug moeten komen’. Zo blijft het geheel overzichtelijk en krijgt niemand zere ogen. Nee, ook in de zomer is er geen excuus voor regenbogen. De dog days zijn echter over, dus volledig zwart is ook weer niet nodig. Vind de gulden middenweg. Hetzelfde geldt overigens voor je kleden op het weer: een bloesje met lange mouwen en van het juiste materiaal, is niet te warm en niet te koud.

Een jas maakt de vrouw

Geen titel #22

Tijdens het reizen, wachten bij de bus, koffie halen bij Starbucks of wat dan ook, kun je nog zoveel moeite gedaan hebben voor je outfit, maar niemand zal ‘m zien. Nee, een transparante regenjas is niet de oplossing voor dit probleem. Een exemplaar wat overal goed bij staat echter wel. Neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs passen overal bij, pimpelpaars… wat minder.

Narita Derks staat zo nu en dan op de grotere treinstations om een ieder die een Nickelsonjas of paar UGGs draagt, monddood te maken.