Business

Marissa Mayer wil Tumblr hip houden

21-05-2013 14:05

Yahoo neemt Tumblr over voor het bedrag van een slordige 1,2 miljard dollar.  Hoofdverantwoordelijke voor de overname van het hipsterblog is Marissa Mayer, de 37-jarige CEO van Yahoo.

Google

Mayer maakte snel carrière binnen Google, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de strakke en veel geprezen front page van de zoekmachine. Uiteindelijk schopte ze het tot vice-president, waardoor ze machtigste vrouw van Syllicon Valley genoemd mag worden.

Overnames

Sinds haar aanstelling bij Yahoo, afgelopen zomer, nam Mayer al meerdere internet start-ups over, voornamelijk op het gebied van mobiele applicaties. Volgens critici zijn de overnames er niet primair op gericht de overgenomen bedrijven groot te maken, maar om het personeel van de bedrijven over te nemen. Als deze overname het einde van Tumblr betekent is er in ieder geval weer een concurrent minder op de markt, en zijn de talentvolle programmeurs en designers alvast ingelijfd.

Stoffig imago

De fans en gebruikers van het hippe Tumblr waren niet mild over de overname van hun favoriete speeltje. De vrees is dat de content te lijden gaat krijgen onder het stoffige imago van het conservatievere Yahoo. Mayer spreekt dit tegen en verzekert de fans van Tumblr dat hun site onafhankelijk blijft van Yahoo, zelfs de razendpopulaire pornoblogs mogen gewoon blijven bestaan. In haar tweet waarin ze de overname bekendmaakte, nam Mayer alvast een voorschot op de kritiek: We promise not to screw it up. 

De 26-jarige CEO van Tumblr was vooral blij en trots, en sloot zijn mededeling af met een euforisch: Fuck Yeah

Het oude werken, het nieuwe bezuinigen

Marissa Mayer hangt niet altijd een progressieve bedrijfsvoering, zo bleek uit een uitgelekte memo dat ze haar medewerkers verbood om thuis te werken. Twee maanden nadat het nieuws bekend werd verdedigde ze haar besluit door communicatie via internet, toch de core business van het bedrijf, af te doen als minderwaardig, samenwerken kan alleen als je in dezelfde ruimte zit: “People are more productive when they’re alone, they’re more collaborative and innovative when they’re together. Some of the best ideas come from pulling two different ideas together.” 

Het hardnekkige gerucht ging dat de maatregel een goedkope manier was om ongewenste werknemers weg te pesten, omdat velen ontslag zouden nemen als ze weer op kantoor zouden moeten verschijnen. Het oude werken, het nieuwe bezuinigen.