Leven

Evangelist wil dode broertjes uit dood opwekken

22-05-2013 15:33

Volgens evangelist Robert Plat is het heus mogelijk om de twee dode broertjes Julian en Ruben weer tot leven te wekken.

Op zijn Facebookpagina beschrijft de christen hoe het weer levend maken van de twee broertjes mogelijk is “als ik maar bij hun stoffelijke overschotten kan bidden”.

Gewoon thuis voor stoffelijke overschotten bidden is kennelijk te ver weg voor Jezus om doden weer levend te maken.

Twitterstorm

Uiteraard wordt zijn religieuze idee niet bepaald positief ontvangen. Op twitter gaat men inmiddels los op de gelovige.

De evangelist laat zich echter niet door wat tweets van zijn geloof brengen. Hij is serieus van plan contact op te nemen met de rouwende moeder van Julian en Ruben en vraagt mensen dan ook om haar met hem in contact te brengen.

Opdracht van Jezus

Ook het opwekken van doden is gewoon allemaal heel erg mogelijk, vindt Plat zelf: “Ik ga er absoluut vanuit. In het buitenland gebeurt dit al volop, alleen in Nederland is het nog niet erg geaccepteerd. Je zou de moeder van de jongetjes hier erg blij mee maken”, schrijft hij op Facebook.

Over zijn geloof schrijft hij: “Een dergelijk streven naar wonderen is geen vrijblijvendheid. Even voor de duidelijkheid, het is een opdracht van Jezus. Hij geeft ons nergens de opdracht om te gaan argumenteren en te wikken en wegen om het wel of niet te doen.”

Rouwenden lastig vallen

Om het nog even af te maken: deze man heeft dus al daadwerkelijk bij vier mensen die net iemand waren verloren aan de deur gestaan met de vraag of hij even bij het lijk mocht gaan zitten bidden.

Gek genoeg had niemand daar behoefte aan.