Ook (Leeuwarder) techno op Welcome to the Village

22-05-2013 12:00

Niet alleen hippe bandjes en scheurende gitaren op Welcome to the Village: het nieuwe festival in Leeuwarden heeft Influenza en Malfunktion geboekt voor de technosectie. Voor een programma van techno en elektronische dansmuziek moet je bij die twee zijn. De beide DJ collectieven komen naar Welcome to The Village om daar het programma tot in de kleine uurtjes door te laten gaan.

Klaar met de Randstad

Influenza* neemt residents Dennis Jahns, Ramón, Julian Klein, Lars Korff en Zo.Sean mee naar de Groene Ster, het gebied waar het festival plaatsvindt. Aangevuld met FooT van Cinematique. Het DJcollectief startte drie jaar geleden met het organiseren van feestjes: ‘we waren er klaar mee om naar de Randstad te moeten reizen voor een paar toffe DJ’s’, aldus Bettina van Influenza.

Inmiddels lijkt heel Leeuwarden besmet te zijn door het technovirus: internationaal bekende DJ’s komen voor Influenza naar Nederland en ze verkopen maandelijks hun legendarische feestjes uit.

Obscure Leeuwarders

Het Leeuwarder Malfunktion post aan de lopende band hete, obscure, nieuwe, oude, bijzondere elektronische tracks op hun muziekblog. Zo nu en dan geven ze een feestje. De vinylliefhebbers Pete Blaker en Michel Pitstra (Bodem) nemen voor Welcome to The Village G-String, Mohlao, Damian Keane en Area Forty_One mee. Dat betekent techno, electro, italo of gewoon de 80’s disco van de wandelende vinylencyclopedie Pete Blaker.

Er treden verder ruim 50 bands op tijdens het festival dat op 26, 27 en 28 juni plaatsvindt. Tussen die bands zitten onder andere …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, And So I Watch You From Afar, Mister & Mississippi en Ewert and The Two Dragons. Het hele programma is te vinden op de website.