Buitenland

Buitenland: alle bizarre moorden op een rijtje

24-05-2013 14:57

Een selectie uit de meest bizarre moorden van deze week.

Benen in de koelkast

Kannibalisme; helemaal terug van weggeweest. In Nice is donderdag een man aangehouden voor het vermoorden van zijn eigen grootmoeder (95). Haar dochter trof lichaamsdelen van haar aan in de koelkast. De man heeft toegegeven stukjes te hebben opgegeten.

Meisje dood door zelfmoord man

In Zuid-Korea is een meisje van zeven jaar om het leven gekomen nadat een 38-jarige man bovenop haar belandde na zelfmoord te plegen door uit een flatgebouw te springen. De man overleed ter plekke, het meisje later in het ziekenhuis. Zuid-Korea kent naar verluidt zo’n 40 zelfmoorden per dag, dus dat moest een keer fout gaan.

Nog meer lichaamsdelen

Maandag werden in het noorden van Zweden lichaamsdelen aangetroffen van een 20-jarige vrouw die al drie weken vermist werd. Donderdag is een man aangehouden op verdenking van de moord. Het is nog onduidelijk wat zijn relatie tot de vrouw was.

Machete

Woolwich, het is u vast niet ontgaan: de 25-jarige Britse militair Drummer Lee Rigby is op brute wijze om het leven gebracht met een machete. Hij had een zoontje van twee jaar oud en heeft in Afghanistan gediend. De website Help for Heroes is reeds gecrasht wegens overweldigende donaties. Twee mannen zijn neergeschoten door de politie en liggen nu in het ziekenhuis. Een andere man en een vrouw, beiden 29, zijn aangehouden.

Muscovy Massacre

In Florida is een bedrijf dat werd ingehuurd om wat vervelende eenden uit een vijver te houden wel heel effectief te werk gegaan. Het drama wordt inmiddels de ‘Muscovy Massacre’ genoemd: omwonenden zagen hoe de twee mannen de eenden uit de lucht schoten en verdronken in de vijver. Omdat ze niet werden opgeruimd, werd de vijver een stinkende verzameling van lijken. Een getuige verklaart verder: “To see something struggle to keep its head up so he wouldn’t drown and just going back in the water, I mean that’s just, it’s just terrible”. De politie is inmiddels ingeschakeld.