Dramatische verandering voor Lauren Conrad

24-05-2013 19:00

Menigeen kent Lauren Conrad met lange, ietwat gekrulde blonde lokken. Meestal met zijscheiding, zodat haar haren rakelings langs haar winged-eyeliner vallen. Lauren is één van de iconen van de ombré-look, wat betekent dat haar haar aan de onderkant betrekkelijk lichter is dan bij de wortels. Met deze hippie-esque doch goed verzorgde look symboliseerde Lauren lange tijd het begrip Californian chic.

Die Lauren is niet meer. Conrad knipte namelijk recentelijk een pony.  Jazeker, miss California is vanaf heden in het bezit van een rechte (geen schuinde!) pony. Wat we hiervan moeten vinden is nog onduidelijk. People zegt onder de indruk te zijn; en geeft aan dat ze Laurens go-to look enigszins zat waren.

Styliste

Nu zijn we ook weer niet al te verrast door dit nieuws. Lauren stuurde namelijk twee dagen geleden een tweet de wereld in waarin ze al enigszins hintte naar de aankomende drastische verandering. Laurens pony werd geknipt door Kristin Ess, haar styliste met wie ze samen de website www.thebeautydepartment runt.

Brigitte Bardot

Volgens insiders is Conrad’s kapel gebaseerd op een andere, iets meer historische Hollywood-haar muse: Brigitte Bardot. Bardot was in de jaren ’50 en ’60 iconisch om haar lichaam, haar tanden en haar kapsel. Miss Bardot gaf de term ‘voluminieus’ een geheel nieuwe betekenis, en voegde hier een nieuwe soort pony aan toe: een met een center part;  een scheiding.

Bangs in Hollywood

De pony maakt om de zoveel tijd zijn rentrée in de ‘gewone wereld’. Meestal naar aanleiding van een Bekend persoon, die het aandurft de schaar in haar lokken te zetten. De afgelopen tijd maakte vooral Zooey Deschanel veel indruk; dit omdat ze voor het eerst sinds ooit verschoon zónder haar pony. Dit maakte haar redelijk onherkenbaar; zie eerst hier en dan hier.