Politiek

Eerste koppen rollen bij SNS

24-05-2013 16:36

Het vastgoedschandaal van SNS Property Finance heeft de eerste bankiers de kop gekost. Zeventien medewerkers kunnen op zoek naar een nieuwe baan. Dat schrijft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer.

Onderzoek nog niet afgerond

SNS Reaal is al enige tijd bezig met een intern onderzoek. Dat is nog steeds bezig. Als gevolg van het integriteitsonderzoek zijn totaal zeventien personen inmiddels niet meer actief voor SNS Property Finance. Van de personen die niet meer actief zijn, hebben in vier gevallen de betrokkenen er voor gekozen om op te stappen toen zij geconfronteerd werden met zorgen vanwege hun gedragingen. Bij één persoon is het aflopende contract niet verlengd. In de overige gevallen zijn de betreffende medewerkers op non-actief gesteld. Negen van hen zijn inmiddels ontslagen, naar drie gevallen wordt nog gekeken.

Lijken in de kast

In februari werd SNS Reaal genationaliseerd. Dit kostte de belastingbetaler 3,7 miljard euro. SNS Reaal kwam diep in de problemen door zijn zwaar verliesgevende vastgoedtak. Die activiteiten, een deel van het voormalige Bouwfonds, nam SNS in 2006 over van ABN Amro. Vervolgens rolden ook nog wat lijken uit de kast.