Humor

‘Friese taal is straf van God’

27-05-2013 15:49

We wijzen u er nog maar eens op; dit artikel is geenszins als satire bedoeld, of als zodanig op te vatten. Het gaat hier om keiharde feiten, onderzocht aan de Rijksuniversiteit Groningen zelfs.

Godsdienstsocioloog Lammert Jansma van de RuG heeft onderzoek gedaan naar de beweging Uit de bron van Christus. Profetes Sonja de Vries (Eindelijk eens een profeet met een normale naam) leidt de beweging en heeft een schokkende mededeling voor ons allen: de Friese taal is een straf van God.

Sonja de Vries (Of ‘Lhyza’ zoals de engelen haar plachten te noemen, schrijft Sonja op haar website) heeft een Hemelse opdracht gekregen. RTV Noord schrijft: “De Vries ziet het als haar opdracht om mensen terug te brengen naar het zuivere Christendom. Friezen zouden destijds God niet hebben erkend, waardoor ze middels een eigen taal apart zijn gezet. Ze moeten reïncarneren, waarna ze een nieuwe kans krijgen om God te volgen.”

Zondeval

Nu kunt u heel hard gaan lachen, maar er ook eens een keertje over nadenken. Want hoe gek is het nou wat mevrouw De Vries hier zegt? Er zijn zoveel mensen die denken dat ziektes de straf van God zijn. Of aardbevingen en overstromingen. Eigenlijk is alles sinds de zondeval een straf van God. Er zitten mensen in de Tweede Kamer die dat geloven. Denk daar eens over na, voor u mevrouw de Vries uitlacht.