Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

28-05-2013 15:00

Als ik geen geld uit wil geven, ga ik simpelweg niet winkelen. Dat werkte altijd vrij goed. Zelfs toen ik in hartje centrum Amersfoort ging wonen en om boodschappen te doen door de hema en de v&d liep omdat dit de kortste route was. Ik kan zelfs prima met vriendinnen gaan winkelen zonder zelf ook maar een cent uit te geven. Maar met een kantoor baan en 8 uur per dag verplicht achter een computer zitten is er voor mij een veel grotere verleiding dan alle etalages in de stad. Online shoppen.

You’ve got mail

Hoe fijn en handig het internet ook kan zijn, het brengt voor mij ook een enorme verleiding met zich mee. Je hoeft tegenwoordig echt niet meer naar London of Parijs te reizen om de nieuwste en leukste fashion items te bemachtigen. Met 1 druk op de knop het je dat leuke jurkje in je kast hangen. En vind je het in de ene shop niet, dan zijn er vast nog 10 anderen waar je kan zoeken. De challenge van deze week? Een week lang niet online shoppen. EN, om niet alvast alle items te verzamelen en op maandag als het weer mag helemaal door te slaan, ook een week lang geen online shop bekijken. Dus ook pinterest was voor mij een absolute no-go. Met een weekje vrij voor de boeg en mooi weer op de planning leek me dat niet echt een probleem. Ik zou toch amper achter de computer zitten en surfen op mijn iphone is niet echt mijn hobby.

Op zich ging het de hele week best prima, vooral maandag en dinsdag was ik zo druk dat ik niet eens tijd had gehad om te gaan online shoppen. Maar toen kreeg ik donderdag ineens mail van de h&m, de mrs. Carter collectie staat online. Oeps. Voor ik het wist ging ik even kijken wat de items van deze collectie waren. Gelukkig dacht ik snel weer aan mijn challenge (en vond ik gelukkig niet echt een bijzonder item wat ik per se moest hebben) en klikte ik de site snel weer weg.

Queensday

Maar wat moest ik aan met koninginnendag en nacht? Voor de dag had ik nog wel een outfit, maar ‘s nachts zouden we op de vrijmarkt gaan staan en was iets warms dus echt wel handig. En is dat nou toevallig, dat ik net een enorm leuke trui heb gevonden die me lekker warm kan houden speciaal voor koninginnenacht? En aangezien Alex dit jaar voor het eerst Koning zou zijn, kan ik mijn King Alex sweater de komende jaren nog wel aan. Reden genoeg om deze voor mijn challenge week als goede voorbereiding alvast even aan te schaffen.

What to wear?

Iedere vrouw kent natuurlijk wel het fenomeen dat er nooit iets leuks in de kast hangt (ook al ben ik vorig weekend nog uitgebreid gaan shoppen en had ik een berg nieuwe kleding) en je nooit wat hebt om aan te trekken. Dankzij deze challenge werd ik ook uitgedaagd om maar weer eens te gaan ‘shoppen’ in mijn eigen kast, om te beseffen hoeveel dingen ik eigenlijk pas 1 of 2 keer had gedragen die nog hartstikke leuk zijn. Ook het net weer even anders combineren van mijn outfits werd deze week een sport. En is eigenlijk bijna net zo leuk als steeds weer nieuwe dingen kopen… het is net alsof je weer nieuw kleding hebt gekocht!

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.