Arjen Robben: ‘Ik ben ook al bijna 30, hè’

28-05-2013 14:24

Arjen Robben lag zondag om half tien op bed. Moe van de zaterdagavond waarop hij Bayern München naar de Champions League winst had geschoten en duizelig van alle zalige emoties. Nota bene hij, de man die verguisd was door zijn fans en de media, was plots de held in krantenkoppen en supportersliedjes. Dus sprak de Man of the Match het voornemen uit om drie dagen onafgebroken feest te gaan vieren, maar dat kwam er niet van. “Ik ben ook al bijna 30, hè”

Roes

Op een persconferentie die Bayern München vandaag belegd had, verscheen een stralende Arjen Robben met technisch directeur Matthias Sammer om de sprookjesnacht van zaterdag nog eens te bespreken.

“Drie dagen na de finale begint het besef van de winst pas echt tot me door te dringen, aldus de geboren Bedummer. “Direct na de wedstrijd beleef je alles in een roes, maar als ik nu ‘s ochtends wakker word realiseer ik me pas wat er gebeurd is: we hebben de Champions League echt gewonnen.”

De gelukkige aanvaller werd al snel door voormalig ploeggenoten van Chelsea gefeliciteerd. “John Terry, Frank Lampard en mijn vriend Petr Cech hebben me berichtjes gestuurd. Ze hebben ook gezien hoe bitter de verloren finale van afgelopen seizoen in eigen stadion voor ons was.”

Egoïsme

Wanneer de voetballer Robben besproken wordt, komt vaak het egoïstische karakter van de dribbelaar bovendrijven. De laatste maanden stijgt Robben als teamspeler echter boven zichzelf uit. Op de vraag of hij veranderd is als speler, zegt Robben: “Ik vraag me altijd af wie dergelijke verhalen over mij bedenkt of schrijft. Die mensen kennen mij niet. Soms moet een voetballer wat egoïsme in z’n spel leggen, maar ik ben als teamspeler zeker niet veranderd.”

Hoewel de naam van doelpuntenmaker Robben na de triomf op Wembley nu met gouden letters in de geschiedenisboeken van Bayern München staat, moet hij zich vanaf vandaag als vanouds druk maken om de volgende wedstrijd. “Zaterdag kan de triple worden behaald als we de bekerfinale van Vfb Stuttgart winnen. We zijn als ploeg nu weer volledig geconcentreerd op een succesvolle afsluiting van dit prachtige seizoen.”

Met een beetje geluk duikt Robben zondagavond rond half tien zijn bed weer in.