Business

Kamermeerderheid wil af van melkkoe telecomproviders

28-05-2013 12:53

Een meerderheid in de Tweede Kamer (D66, PvdA, PVV, CDA, SP) wil af van belbundels waarvan de niet gebruikte minuten niet mee te nemen zijn naar de volgende maand. De partijen proberen vanavond tijdens het telecomdebat minister Kamp te bewegen met telecomproviders om tafel te gaan om te spreken over alternatieven.

Melkkoe

De huidige voorwaarden van belbundels zijn een behoorlijk lucratief businessmodel voor telecomproviders in Nederland, maandelijks betalen Nederlanders zo’n 68 miljoen euro aan niet gebruikte belminuten, MB’s en smsjes. Kees Verhoeven (D66) wil hier verandering in brengen, zo laat hij via zijn woordvoerder aan TPO weten: “Het is niet meer dan logisch dat je kan gebruiken waar je voor betaalt. De huidige abonnementen dwingen de consument om een veel te grote bundel aan te schaffen, uit angst dat ze anders hun bundel overschrijven en de rest van de maand een sterk verhoogd tarief moeten betalen.”

Consumentenbond

De intentie van Verhoeven is om de providers er toe te bewegen de niet gebruikte belminuten mee te nemen naar de volgende maand: “In eerste instantie willen we dat klanten in ieder geval een half jaar kunnen blijven gebruiken.  ” De consumentenbond zette in de petitie ‘#beltegoed, mijn tegoed is van mij’ in 0p behoud van een jaar.

Debat

De regeringspartijen zijn vooralsnog verdeeld over het plan. De VVD van Henk Kamp hoort niet bij de Kamermeerderheid. De PvdA steunt het voorstel. Het debat staat vanavond gepland vanaf 17:30.