Buitenland

‘Lodewijk Severein doodgemarteld’

28-05-2013 09:21

De partner van Ingrid Visser, Lodewijk Severein, is volgens de Spaanse krant La Verdad op gruwelijke wijze om het leven gekomen.

Severein zou zijn doodgemarteld en zijn hoofd en ledematen werden gescheiden van zijn lichaam teruggevonden. Severein had een gebroken kaak en diverse tanden waren getrokken en gescheurd.

Ook Ingrid Visser bleek te zijn gemarteld, zij het minder ernstig. Ook haar lichaam werd in stukken teruggevonden.

Vermoedelijk zijn Severein en Visser door een goede bekende, mogelijk de inmidddels opgepakte Spanjaard en voormalig manager en technisch directeur van volleybalclub CAV Murcia 2005 waar Visser voor speelde tussen 2009 en 2011, meegelokt naar het door criminelen gehuurde vakantiehuisje in het gehucht El Fenazar.

Daar werden ze opgewacht door Roemenen, waarvan er twee inmiddels zijn gearresteerd, die waarschijnlijk waren ingehuurd om het vuile werk op te knappen.

De lichamen zijn na het doodmartelen in stukken gezaagd met een kettingzaag.

De Spaanse politie gaat er vooralsnog van uit dat “mislukte onderhandelingen” uiteindelijk hebben geleid tot deze geweldsexplosie.

Ook gaat de politie er van uit dat Visser en Severein speciaal naar Spanje waren gekomen voor afspraken met deze lieden, dus niet alleen voor een bezoek aan een vruchtbaarheidskliniek.

Een 36-jarige verdachte uit Valencia die door de politie is opgepakt, bemiddelde mogelijk als ‘onderhandelaar’ tussen Visser en Severein en hun latere moordenaars.

De politie gaat er niet langer van uit dat de Severein en Visser zijn ontvoerd.