Media & TV

NOS-Journaal verslaggever eist objectiviteit

28-05-2013 08:28

Dinsdagochtend, hier is uw ochtendgebed van ThePostOnline.

Vijftig tinten Claudia Schoemacher

Een mens maakt wat mee. De dames nog meer. Claudia Schoemacher, de vrouw van de plastische wonderdokter, heeft een stout boek getikt vol met hete sm-passages. Deels gebaseerd op eigen ervaringen met een ex-minnaar. ‘Er is niets aan gelogen. Hij hield van ruwe seks, liet me alle hoeken van de kamer zien, hield me in de houdgreep en schold me tijdens de daad uit voor ’hoer’. Ook stuurde hij me met een boodschappenlijstje naar Christine le Duc. Ik moest in een speciaal hoekje voor sm-attributen zijn. Met handboeien, tepelklemmen…” Het werd ook wel eens tijd, met die Nederlandse grijstinten versie.

Ex van Kluivert opgepakt met Nieuwe Holleeder

Angela van Hulten, de ex van Patrick Kluivert, zit vast omdat de politie haar kennelijk wil uithoren over duistere zaakjes. Angela is samen met Danny K, die door diverse media al de nieuwe Holleeder wordt genoemd, ingerekend bij een grootscheepse politie-inval op verschillende locaties in het land, waarbij veel cashgeld en wapens buit werden gemaakt.

Oud-voetbal manager verdacht van moord op volleybalster

Een van de verdachten die is aangehouden voor de moord op Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is de oud-manager van volleybalclub Murcia. Het zou gaan om Juan Cuenca Lorente. De Spanjaard was naast manager ook technisch directeur van de club waar Visser tussen 2009 en 2011 onder contract stond.

Niet religieuze joden hebben geen lobby

Je zet een keppeltje op en je hoeft minder lang te dienen in het Israëlische leger dan een goddeloze militair, slechts 17 maanden. De niet-religieuze joden moeten 36 maanden bikkelen en dat begint ze te storen.

PvdA wil tv-taks

Dom. Dom. Dom. Pak nou niet het laatste stukje gratis entertainment af van de achterban. De PvdA is er een meester in om zich te vervreemden van het eigen electoraat. De partij wil een tv-taks invoeren.

Fortis bankier doet onthullingen in biografie

Louk de Wilde was de baas van de Fortis Bank in Zwitserland. In een sterk autobiografisch boek beschrijft hij hoe banken risicoloos konden ondernemen, en de rekening bij falen konden doorduwen naar de belastingbetaler. De Wilde is kritisch over de staatssteun die banken overeind houdt, terwijl het gezonder zou zijn als ze op ‘gecontroleerde wijze’ zouden omvallen of afslanken.

Financieel systeem groter dan voor de crisis

Wat krijgen we nou? Hebben we dan niks geleerd? Willem Middelkoop, de onophoudelijke criticus van de mondiale geldgekte, stuurt ons een staatje. De geldbubble is alweer groter dan voor de crisis in 2007.

China verlaagt importtarieven Zwitserse horloges

Gaan de poorten eindelijk open? Zwitserse horlogemerken worden goedkoper in China, want de importtarieven gaan met 60% naar beneden.

Weg met de scorebordmentaliteit in het onderwijs

Leuk tegendraads opiniestuk in De Volkskrant. De drammerige anti-zesjescultuur kent schaduwkanten. De focus op cijfers vertroebelt het zicht op de noodzaak om kinderen zich ook sociaal te laten ontwikkelen. ‘De vaardigheden die daarvoor noodzakelijk zijn, zijn echter veel breder dan de paar schoolvakken die we steeds belangrijker maken. Hier volgt een opsomming van vaardigheden die in verschillende modellen genoemd worden als essentieel voor de toekomst: samenwerken, communiceren, ict- geletterdheid, sociale en culturele vaardigheden, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. De toekomst heeft niet alleen uitblinkers nodig in een beperkt aantal vakken, maar heeft ruimte voor uiteenlopende talenten.’

NOS verslaggever eist objectiviteit. Nu echt!

Lex Runderkamp stoort zich aan Franse collega’s van Le Monde die bewijsmateriaal voor het gebruik van chemische wapens in Syrië aan de geheime dienst overhandigen. Prettig puriteins standpunt is dat. Bij de NOS stonden verslaggevers zelf in oorlogen met protest-prullaria in beeld. Gerri Eickhof droeg zichtbaar voor de camera een proteststicker tegen de NAVO-bombardementen toen hij in Belgrado verslaggever was. Politiek redacteur Job Frieszo wapperde een keer dreigend met het programmaboekje van de Centrum Democraten nadat Pim Fortuyn artikel 1 van de grondwet wilde afschaffen. Dat was kolderiek. Dat is wat de Le Monde verslaggevers doen dan weer niet. Die proberen een gifgas aanval te voorkomen.