Leven

5 tumblr’s over Nederland

29-05-2013 16:45

Tumblr is briljant en deze vijf tumblr’s zijn zelfs héél erg briljant. Ze geven een grappig en aardig beeld van Nederland, wat komt doordat ze door buitenlanders in Nederland zijn gemaakt. Onszelf leren we immers het beste kennen door de ogen van een vreemde. Lees hier waar je die vreemde ogen en oren kan vinden.

Amsterdam

Toegegeven, de meeste van deze Tumlr’s zijn van buitenlanders die in Amsterdam wonen. Veel van de uitgebeelde kenschetsen die van toepassing zijn op Amsterdam, lijken voor heel Nederland te kloppen. Zoals deze herkenbare situatie op When You Live in Amsterdam, waar geen dramatisch effect geschuwd wordt.

live in amsterdam

En wat te denken van When You Really Live In Amsterdam.

really amsterdam

Taal en koeltoer

Dutch Problems geeft een aardige inkijk in de Nederlandse mentaliteit. Zoals onze nostalgische omgang met nieuwe valuta.

guldens

Onze uitdrukkingen zijn eigenlijk ook wel raar, als je er iets te lang over nadenkt. Of als je ze vertaalt in het Engels, zoals op deze site gedaan is.

feestvarken

Homo’s in 020

Op zich een niche, deze pagina over nichten in Mokum. Maar daarom niet minder de moeite waard. Zoals dit bericht over eten na het uitgaan, maar dan door de ogen van anders-seksuelen.

eten