Het Romeinse verlangen naar Jari Litmanen

29-05-2013 18:09

Zit u vanavond in de kroeg met vrienden, neem dan vooral even het voetbalnieuws van de dag door. Over WK-kaarten, het magere salaris van Ibrahimovic bij Ajax, de vraagtekens van Henry, het Romeinse verlangen naar Litmanen en de nieuwste profclub van Nederland.

Achilles ’29 wordt profclub

De Jupiler League als voetbalkerkhof. Zo staat de één na beste competitie van ons land ook wel te boek. Clubs als Haarlem, RBC en Veendam sneuvelden op het financiële slagveld dat onder andere door de KNVB is uitgezet. Volgens de CAO dienen clubs in de eerste divisie namelijk minstens zestien spelers met voltijdcontract in huis te hebben en dat kost geld. Maar er gloort nieuw leven aan de kalklijn van de horizon want de KNVB is de CAO aan het versoepelen. Semiprofs worden nu ook gedoogd. Met ingang van volgend seizoen spelen er straks weer twintig clubs in de Jupiler League, waaronder in ieder geval Achilles ’29. Profvoetbal in Groesbeek, dus.

Henry plaatst vraagtekens bij feest Arsenal

Na het behalen van de vierde plaats in de Premier League stonden de spelers van Arsenal te juichen alsof ze de titel hadden gewonnen. Clubicoon Thierry Henry kan maar één geldige reden verzinnen voor dit gedrag: “Ik hoop dat ze feest vierden omdat ze boven grote rivaal Tottenham zijn geëindigd. De vierde plaats is namelijk zeker niet iets waar je als Arsenal-speler trots op moet zijn.”

Spelers Steaua Boekarest bowlen op het veld

Laat Johan Derksen al deze onzin maar niet zien.

DaMarcus Beasley bereikt mijlpaal

Kent u hem nog? De voormalig fladderaar van PSV speelt momenteel in Mexico en daar loopt hij de kantjes er niet van af. Jurgen Klinsmann, bondscoach van de VS, beloonde de aanvaller daarom met een plaats in de selectie voor het oefenduel tegen België. Beasley’s honderdste interland lonkt en dus heeft hij zestien vrienden en familieleden voor de wedstrijd uitgenodigd om deze mijlpaal samen mee te vieren. Alvast van harte.

WK-kaarten in augustus te koop

Op 20 oktober gaat de eerste verkoopronde van start. Dat betekent kort gezegd dat je nu vast in de rij moet gaan staan. Inbreken in het Rijksmuseum is doorgaans makkelijker dan het veroveren van WK-kaarten.

Matchfixing in Spanje

De deksel wordt langzaam van de doofpot gehaald. Willen de vertegenwoordigers van Levante, Mallorca en Rayo Vallecano zich alstublieft openlijk uitspreken? Bij voorbaat dank.

Ibrahimovic verdiende het minst

Naar eigen zeggen was Zlatan de slechtst betaalde speler uit de A-selectie van Ajax. “Ik was teleurgesteld, maar besloot om aan te tonen dat ik meer verdiende dan ik kreeg. Dat is mentaliteit.”

FC Twente let op de kleintjes

Geen miljoeneninvesteringen meer in spelers. Technisch manager Cees Lok: “We hadden de naam een koopclub te zijn en dat zijn we nu aan het omturnen. We willen weer met FC Twente-spelers gaan voetballen, om dat maar eens zo uit te drukken.” Daar voegt Joop Munsterman aan toe: “Omdat het stadion vol moest, hebben we geïnvesteerd in dure spelers van wie we wisten dat ze ons succes zouden brengen. Dat doen we dus niet meer.”

Spelers van wie we wisten dat ze ons succes zouden brengen. FC Twente eindigde zesde dit seizoen, toch?

Hasselbaink trainer van FC Antwerp

Als je Jimmy Floyd heet ben je feitelijk verplicht de muziek in te gaan, maar Hasselbaink blijft het vertikken. Na een mooie carrière als voetballer, begint hij volgend seizoen aan een leven als hoofdtrainer. In de Belgische tweede klasse, bij “slapende reus” FC Antwerp.

AS Roma-boegbeeld Totti spreekt

In La Gazetta dello Sport. Francesco omschrijft rivaal Lazio in één woord: “niets”. En verder: “Als ik bij Real Madrid had gespeeld, had ik drie keer de Champions League gewonnen en twee keer de gouden schoen. Maar ik ben blij dat ik altijd bij AS Roma ben gebleven.” Totti was wel bijna weg geweest, omdat coach Carlos Bianchi hem in 1997 plaats wilde laten maken voor Jari Litmanen. “Bianchi vond Litmanen de beste speler van de wereld. Hij wilde niets liever dan hem naar Rome halen.” Maar Litmanen kwam niet en Totti speelt nog altijd in het strakke shirt van de Romeinen. En dat blijft zo.”Bij AS Roma wil ik oud worden.”