Nederlanders uitgeschakeld in het enkelspel

31-05-2013 14:00

De Nederlandse tennissers in Parijs zijn uitgeschakeld. Zowel Sijsling als Haase verloren hun tweede ronde partij op Roland Garros. Een overzicht:

Vermoeidheid

Igor Sijsling speelde twee sets voortreffelijk tennis tegen de Spanjaard Tommy Robredo. De Nederlander begon sterk. Hij serveerde goed en dicteerde de wedstrijd met aanvallend spel. Dat wist Sijsling precies twee sets vol te houden, daarna stortte hij volledig in. De ervaren Robredo maakte daar dankbaar gebruik van en stuurde Sijsling van het kastje naar de muur.

Uiteindelijk resulteerde dat in een vijf sets overwinning voor Robredo (7-6, 6-4, 3-6, 1-6, 1-6). De Spanjaard, die goed is voor elf ATP-titels, ging minder fouten maken en dwong Sijsling tot het spelen van lange rally’s. Iets wat de Nederlander niet graag doet.

Vreemde partij

Robin Haase speelde in de tweede ronde tegen de Pool Jerzy Janowicz. Beide heren maakte er een vreemde partij van. De eerste set ging naar Janowicz en ook in de tweede set had de Pool de beste papieren. Hij kwam tweemaal één break voor te staan, maar Haase brak direct terug. Op 5-4 verzilverde hij zowaar een setpoint en kwam zodoende op 1-1 in sets.

Daarna stelde Janowicz orde op zaken. In de derde set ging het nog gelijk op, maar daarna was het over voor Haase. Beide heren verlieten het gravel met 6-4 4-6 6-4 6-3 op het scorebord in het voordeel van Janowicz. De Pool was vooral op de ‘big points’ scherper dan de Nederlander.