Hockeyster Sophie Polkamp stopt bij Oranje

03-06-2013 10:47

Hockeyster Sophie Polkamp stopt als international. Dit meldde de verdedigster van landskampioen Amsterdam aan website hockey.nl. De Groningse kwam 127 keer uit voor het Nederlands Elftal en won onder meer twee gouden medailles op de Olympische Spelen.

Polkamp schrijft aan de website dat de beslissing om te stoppen de moeilijkste beslissing in haar leven is geweest. “Maar ik sta er volledig achter. Ik heb altijd gezegd dat ik wil voelen wanneer het mijn tijd zou zijn om te stoppen. En ik voel het nu.”

De 28-jarige hockeyster wil meer tijd aan haar studie besteden en is benieuwd naar wat de rest van het leven haar te bieden heeft. “Hockey heeft altijd op één gestaan maar er is meer, en het is tijd voor mij om dat te gaan ontdekken.”

Lees hieronder de volledige brief.

Stoppen

“Bij deze wil ik jullie graag op de hoogte brengen van een voor mij persoonlijk grote beslissing. Ik heb namelijk besloten om te stoppen met het Nederlands elftal. Enkele weken geleden heb ik dit besluit genomen na een periode van heel veel twijfels en emotionele momenten. Het is voor mij de moeilijkste beslissing tot nu toe in mijn leven geweest maar ik sta er volledig achter. Ik heb altijd gezegd dat ik wil voelen wanneer het mijn tijd zou zijn om te stoppen. En ik voel het nu.”

Studie

“Ik wil graag mijn studie afmaken en ben erg benieuwd wat de rest van mijn leven te bieden heeft. Hockey heeft altijd op één gestaan maar er is meer, en het is tijd voor mij om dat te gaan ontdekken. Daarnaast geeft mijn fysiek me ook signalen dat op dit niveau hockeyen voor mij te veel kost. Ik heb altijd hard moeten werken naast de reguliere trainingen om fit te zijn, en in het jaar voor de Spelen heb ik hierin heel veel moeten geven. Ik merk dat ik hier ook steeds meer moeite mee heb. En er half voor gaan is geen optie voor mij. Ik zal op clubniveau zeker nog door gaan bij Amsterdam en zou niet in een keer helemaal kunnen stoppen, daarvoor haal ik nog te veel plezier uit het spel en het team. Ik heb met Max (bondscoach Caldas) een goed gesprek gehad waarin ik mijn besluit heb toegelicht en deze beslissing echt definitief heb gemaakt. Een emotioneel moment en tegelijk zorgde dit ook voor opluchting.”

Dankbaar

“Topsport bedrijven in deze mooie sport heeft me zo veel gegeven en geleerd, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik heb de mooiste toernooien gespeeld, en vaak gewonnen, met de mooiste groepen mensen samen gewerkt en hele bijzondere herinneringen hieraan over gehouden. Ik vind het moeilijk om afscheid te nemen van dit leven en de speelsters en begeleiding, maar het voelt goed om na zoveel jaar een zomer vrij te zijn en mijn pad verder uit te gaan stippelen. Ik wil iedereen bedanken die in wat voor vorm dan ook heeft bijgedragen aan mij internationale hockeycarrière. Nogmaals ik ben erg dankbaar voor wat ik heb mogen meemaken met dit fantastische team en ik heb het altijd als een enorme eer ervaren om voor mijn land uit te komen.”