Hoe mannen weer neukbaar kunnen worden

03-06-2013 15:00

Mannen moeten hun handen dichtknijpen man te zijn, hoor je wel eens. Nooit geseksualiseerd, nooit weggezet als lustobject zoals het treurige lot van vrouwen was. Maar inmiddels is het 2013. Feministen die decennialang ten strijde trokken tegen de seksualisering van de vrouw gaan om. Een nieuwe lichting hardcore feministen stelt zich neukbaar op, met volle overtuiging. ‘Ik ben gek op seks,’ zegt Stella Bergsma, één van die feministen. Goeie reden. Vrouwen wisten al hoe ze moesten investeren in hun seksueel kapitaal, maar nu zijn ze er zelf de baas over en plukken er de vruchten van. Mannen kunnen er iets van leren. Zouden ze ook moeten doen.

Mannen waren altijd al de baas over hun eigen lichaam, maar ze hielden het low-profile. Ze hadden andere manieren om te krijgen wat ze wilden. Want ze hadden de macht. Lustobject zijn was voor de domme blondjes van het zwakke geslacht. Met de slimme feministische blondjes van tegenwoordig hadden ze nooit rekening gehouden. De magische combinatie beauty en brains staat garant voor de leukste banen en de leukste mannen (voor zover ze er zijn.) Moderne feministen hebben het door. Mannen lopen wat achter.

Remmende voorsprong

Mannen zijn slachtoffer van de wet van de remmende voorsprong. Ze zijn niet gewend hun seksueel kapitaal te benutten. Ze kwamen niet eens op het idee dat kapitaal in shape te houden na de wilde jongensjaren. Het verschil met vroeger is, ze zijn de macht aan het kwijtraken. Ze dachten dat al die feministische golven inhaalslagen waren. Dat de laatste golf een passeerslag is, moet nog doordringen. Aanhaken lijkt logisch. Gewoon het goede voorbeeld volgen.

Blote borsten

Met de vrouwen gaat het hard. Boeken verkopen met behulp van blote foto’s zoals van Royen en Paay doen, is eigenlijk al old skool. De vrouwen van Femen bedrijven politiek met real life blote borsten en buiken. Hollywoodsterren laten op rode lopers hun vagina zien, omdat het kan. Waarmee ze en passant mannen uitdagen ook een keer spannend te doen. Maar die staan meteen klaar met het eufemisme wardrobe malfunction, alsof al die incidenten per ongeluk zouden gebeuren. In plaats van de uitdaging aan te nemen. De echte wardrobe malfunction doet zich voor in de mannengarderobe. Het ene setje is nog sekslozer dan het andere.

Seksueel niet bij kunnen benen

Mannen weten geen raad met seksuele signalen als vrouwen het initiatief nemen. Het is veel veiliger ze achter textiel te verbergen. Liefst achter nikabs en boerka’s, maar dat lukt alleen waar mannen nog echt de macht hebben. Allemaal uit angst de controle te verliezen. Of zouden ze bang zijn vrouwen seksueel niet bij te kunnen benen? Terwijl de ervaring leert dat elke poging van harte wordt omarmd, zelfs met een carnavalsact als de Chippendales. Wat zijn de mooie jongens gaan doen die ooit meisjesharten op hol brachten? Man geworden? Misschien niet het beste idee.

Wat zijn we een stelletje fantasieloze, conservatieve, preutse lamzakken. We laten vrouwen geen andere keus dan ons te nemen zoals we zogenaamd zijn, alsof we niet beter kunnen. Te vaak nog nemen vrouwen er maar genoegen mee. Andere vrouwen gaan liever aan elkaar knabbelen. Neem het ze eens kwalijk.