Palma Violets: ongepolijst, ruw en puberaal

03-06-2013 16:00

Helemaal kapot gehypet werden ze door onder andere de BBC, nog voordat ze überhaupt met een album kwamen: de jonge Britten van Palma Violets. Op Eurosonic, begin dit jaar, leek het alsof ze van alle roem gebruik maakten en niet vol gas optraden. Op London Calling afgelopen weekend was dat wel anders. Een waanzinnig knallend optreden, waarmee ze de grote zaal van Paradiso plat speelden. Voor het optreden spraken we kort met Sam en William.

Jullie toeren nu voor het eerst met z’n vieren, hoe is dat?
“Het is vermoeiend… Maar we genieten er wel van. Gisteren speelden we in Doornroosje en het publiek ging helemaal los. Echt te gek. Er was zelfs een vrouw uit Japan voor ons gekomen en ze gaf ons een t-shirt (trekt trui om hoog en laat een shirt met schapen zien). Natuurlijk hebben we wel eens ruzie en zijn er frustraties, maar dat praten we altijd snel uit. Maar als je elke dag optreedt en altijd met z’n allen bent, probeer je ook momenten voor je zelf te pakken.

Intussen worden er wat jointjes gerold.

Goeie shit uit Amsterdam?
Lachend: “Ja, hasj kun je normaal tijdens de toer lastig aankomen. We hebben een voorraad ingeslagen!”

Jullie werden flink gehypet voordat jullie plaat uitkwam. Hoe deal je daarmee?
We probeerden daar niet aan te denken, anders maak je jezelf helemaal gek. We hadden afgesproken om gewoon te laten zien wat we kunnen en verder alle reacties maar af te wachten. Het gaat allemaal best goed tot nu toe.

Jullie zijn tevreden over de toer tot nu toe?
Absoluut. We worden overal goed ontvangen en het publiek gaat meestal helemaal los. In Bitterzoet stonden ook allemaal mensen die volledig los gingen. Dat vinden we echt cool om te zien.

Is er tijdens het toeren nog tijd om nieuwe muziek te schrijven?
Niet zo veel, maar in je achterhoofd blijf je er zeker mee bezig. Af en toe jammen we even om nieuwe dingen uit te proberen. Maar we focussen ons op dit moment voor het grootste gedeelte op de toer. Over een paar maanden gaan we beginnen met nieuwe nummers schrijven.