Turkse rivaliserende hooligans vechten zij aan zij

03-06-2013 09:07

Het is weer maandag, zoals de Vliegende Panters ooit scherp opmerkten, daarom 10 observaties zodat u de andere kranten kunt overslaan.

De oplossing tegen voetbalhooligans

Geef ze een gezamenlijke vijand, dan vechten ze in ieder geval niet meer tegen elkaar. De supporters van Fehnerbace en Galataseray bevochten elkaar nog geen maand geleden nog op leven en dood, maar inmiddels is de haat tegen het gedrag van de regering zo groot dat ze zij aan zij vechten tegen een overijverige politiemacht.  En dat levert hartverwarmende tweets, groepsfoto’s en hipsterfoto’s op. We noemen het Istanbul United.

Turkse activist doodgeschoten

Maar uit Turkije komt ook het lelijke nieuws, mensenrechtenactivist Ethem Sarisülük werd door zijn hoofd geschoten met een politiekogel, tot nu toe wordt het nieuws door de Turkse media genegeerd.

NS neemt goede voorbeeld Belgen over

De persconferentie zal nooit zo mooi worden als die van de Belgen, maar ook de NS trekt vandaag definitief de stekker uit het keihard falende Fyra-project. Omdat het veiliger is naar je bestemming te reizen met een oude Deux Chevaux, spookrijdend over de A2. Ondertussen is ook bekend geworden dat president-directeur Bert Meerstadt vertrekt bij de NS.

Examen Nederlands beneden alle peil

Na het uitgelekte tentamen Frans en klachten over een constant dreunende heipaal op 30 meter van de examenzaal zijn het dit keer niet de leerlingen, maar hoogleraren die een klacht hebben over de examens, het examen Nederlands zou veel te gemakkelijk zijn. Inhoudsloos. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met die toch al voor galg en rad opgroeiende jeugd van tegenwoordig.

Chicago treurigste stad van de USA

Dichtgetimmerde huizen, niemand is er verzekerd, de benzineprijzen zijn er het hoogst, de jeugd stopt massaal met school, ze schieten elkaar vaker dood, en nog 21 redenen waarom Chicago the moste miserable town in the USA is.

The Special One terug naar Chelsea

De officiele website moest verontschuldigingen aanbieden omdat het te vroeg meldde dat Jose Mourinho komend seizoen terugkeert naar Chelsea, maar wij melden het zonder voorbehoude: The Special One is komend seizoen weer trainer bij The Blues, die hij twee keer naar het kampioenschap leidde. Inmiddels wil hij overigens niet meer The Special One genoemd worden, hij kijkt alleen nog op als je hem The Only One noemt.

Douglas: Orale seks oorzaak én oplossing kanker

Michael Douglas heeft zijn keelkanker niet te danken aan te veel roken, maar aan te veel beffen, zo stelt hij: “Without wanting to get too specific, this particular cancer is caused by HPV, which actually comes about from cunnilingus.” Zijn vrouw Catharina Zeta Jones hoeft zich overigens geen zorgen te maken de komende tijd, want hij vervolgt: “And if you have it, cunnilingus is also the best cure for it.”

Federer langs de netpaal

Nadal gaat dat toernooi natuurlijk met twee vingers in de spreekwoordelijke neus winnen, maar Roger Federer blijft de mooiste tovenaar van het circuit. Gisteren sloeg hij de nu al mooiste bal van het toernooi in de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen Gilles Simon. Voor hem gemist heeft: langs de netpaal, dat mag dus gewoon. En passant haalde hij ook nog eens voor de 36e keer op rij de kwartfinale van een grand slam, en won hij zijn 900e wedstrijd als professional. 

Chinese problemen, met vertaalde Chinese oplossingen

The Economic Observer vertaalt wekelijks stukken uit Chinese media, met duidelijk uitgelegd om welke casus het gaat. Hierdoor wordt snel duidelijk waarom we als buitenlanders heel anders tegen de problemen aankijken dan de Chinezen zelf. Zo bericht de Chinese staatskrant met woede over graffitispuitende jeugd: “Children learn the graffiti phrase “So-and-so was here” from society. It’s society’s fault. Now we are using cyber-violence to educate him. What will the child learn from this?” Hou ze binnen en laat die computer uit!

Opvoeden, zo doe je dat

Ten slotte nog een heel goed idee voor de jonge ouder, het is efficiënt, het staat leuk, je raakt nooit je kind kwijt en het is bovendien niet duur. Uit de naam van de bank op de achtergrond blijkt dat deze modelouders uit Oekraïne komen.