Miles Kane’s stap richting een grotere solocarriere

04-06-2013 14:00

Miles Kane is terug met zijn tweede album genaamd Dont Forget Who You Are. Kane werd vooral bekend als onderdeel van de The Last Shadow Puppets. Samen met Alex Turner van de Arctic Monkeys maakte hij de plaat The Age of the Understatement, een album dat in veel hitlijsten van het jaar 2008 is terug te vinden. Zijn nieuwe album staat vol herkenbare Miles Kane-nummers, tekstueel heeft de Brit zeker nog ruimte te winnen.

Meisjes

Het album begint lekker. Het nummer Taking Over gaat, hoe kan het ook anders, over een meisje. Verder gaat de zanger in zijn nummers vooral bij zichzelf te raden. De titelsong Don’t Forget Who You Are blijft na een paar keer luisteren moeiteloos in je hoofd zitten. Iets waar de 27-jarige Brit maar al te goed doorheeft. Catchy nummers ondersteund door strak gitaarwerk. Het hele album is vrolijk te noemen, op de ballad Fire in Your Heart na. Zijn single Give Up springt eruit als één van de betere nummers.

Van Beatles tot Oasis

Verschillende invloeden zijn terug te horen op het album. Zowel de Beatles als de ex-leadzanger van Oasis passeren in zijn muziek duidelijk de revue. Het is de klasse van de zanger om de vele invloeden alsnog zijn eigen sound te creëren.

Armoedige teksten

Waar aan het vorige album Alex Turner nog meeschreef zijn de teksten op dit album wat armoedig en hier en daar wat te makkelijk en oppervlakkig. De plaat is opvallend kort, met zijn 33 minuten en nummers die gemiddeld nog geen 3 minuten duren.

Miles Kane slaat met zijn tweede album een stap richting een grotere solocarriere. De top 10 lijstjes zal het waarschijnlijk niet halen, maar Kane krijgt van ons een ruime voldoende voor zijn tweede album, ondanks de ongelukkige achternaam.