Business

Zorgmanager die 170.000 euro meekreeg: ‘Ik was graag gebleven’

04-06-2013 16:55

“Ik ben een beetje geëmotioneerd”, zegt Hanneke Houtzagers tegen ThePostOnline als we haar confronteren met de volkswoede die is opgelaaid naar aanleiding van berichten over haar ontslagvergoeding. De zorgmanager vertrok vorig jaar oktober met 170.000 euro ontslagvergoeding, nadat ze ‘slechts’ 7 weken had gediend bij ZuidZorg, een zorginstelling uit Veldhoven.

Verontwaardiging

Nederland reageert, zoals te doen gebruikelijk in dit soort zaken, verbolgen over de hoogte van haar exit-regeling. ‘Ik was er graag blijven werken’, zegt ze. “Het was echt een uitdaging. Het heeft niet zo mogen zijn, helaas.”

‘Meer dan 10 jaar ervaring’

Hanneke Houtzagers (1960) begon in september 2012 als lid van de raad van bestuur, nadat ze haar directiefunctie had opgezegd als directeur bij AmaliaZorg.

001_RBIAdam-image-ZVS14030I01

Meteen na haar inwerkperiode ging het mis, en ontstond  er een ‘verschil van inzicht’ met de raad van toezicht, wat een bestuurlijk eufemisme is voor knallende ruzie. ‘Ik heb meer dan tien jaar ervaring in de zorg’, verdedigt ze haar competenties. “Zonde!”

Exit-regeling

Het nieuws over de afkoop staat gemeld in het jaarverslag van 2012, waar De Telegraaf uit citeert. De zorgbaas kreeg 18.000 euro voor het aantal gewerkte weken en 152.000 aan ontslagvergoeding. Een deel van die 152.000 euro bestaat uit een compensatie voor gederfde inkomsten.

Houtzagers ‘bedroefd’

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Een woordvoerder van ZuidZorg wil niet ingaan op het conflict.

Ook Houtzagers, die zich naar eigen zeggen ‘oriënteert op een nieuwe functie’, wil niks openbaren over het verschil van inzicht: “Ik kan je wel zeggen dat ik bedroefd ben over de gang van zaken.” Wat ze het afgelopen jaar, na haar onfortuinlijke vertrek, heeft gedaan, wil ze niet vertellen.