Humor

Echt wel superheftig: Veronica verstoort opnames Lingo

05-06-2013 15:13

Makers van het welbekende Veronica-programma #kansloos hebben een uiterst gewaagde, maar minstens zo geestige grap uitgehaald. Gisteren zaten de bengels bij de opnames van Lingo, alwaar zij deden alsof zij daadwerkelijk naar de amusementsshow van Lucille Werner kwamen kijken. Eigenlijk kwamen zij met totaal andere bedoelingen. De rekels hadden een heimelijk plan gesmeed en zouden die later tijdens de opnames ten uitvoer brengen. Daarmee zouden ze hun programma voor eens en altijd bij de kijkers in het geheugen prenten als een niet te missen, humoristisch, baldadig en vooruitstrevend televisiefeuilleton.

Terwijl Lucille en haar kandidaten naar hartelust hun woordspelletje speelden, zaten de rekels van #kansloos te wachten op hun kans. Toen één van de kandidaten een groene bal trok en het publiek in een ovationeel applaus uitbarstte, zag Sjaak van Veronica zijn kans schoon. Zonder zich iets van de opnames aan te trekken, maakte hij zich los van het overige publiek, pakte de groene bal uit de handen van de kandidaat en kuste de bal.

Flinke poets

Het overige publiek en de Lingo-medewerkers waren uiteraard met stomheid geslagen. Nooit eerder waren zij getuige van dit soort eigenzinnige schavuiten, die zonder enige schroom het beeld in liepen om met een ludieke actie de camera voor zich te winnen. De jongens van Veronica wilden de Tros slechts een flinke poets bakken en hadden uiteraard geen enkel kwaad in de zin. De productieleider van Lingo had echter niet de tegenwoordigheid van geest om het ludieke karakter van hun baldadigheid in te zien en riep: “We zitten midden in de opname, dit kun je toch niet maken!” De schelmen moeten zich op de knieën geslagen hebben van de pret.

Te episch

Sjaak doet samen met zijn gabber Verras meer van dit soort unieke stunts. In het programmaonderdeel The Touch gaan de donderstenen iedere aflevering op pad om vieze, bizarre en verboden dingen aan te raken. Toch was deze ‘touch’ zelfs voor Sjaak een heftige. “Ik was super zenuwachtig, maar ik dacht boeiend, ik doe het gewoon!”, aldus Sjaak achteraf. “Deze ‘touch’ is echt te episch, iedereen moet deze zien!”, voegt Veras eraan toe.

We zullen de raad van Veras ter harte nemen en het spraakmakende televisieproject op de voet gaan volgen. Vanavond is om 18.00 uur bij Veronica te zien hoe de schavuiten van #kansloos de lingoballen aan het stuiteren krijgen.