Voetbal

Jong Oranje topfavoriet voor de EK-titel

05-06-2013 12:07

Nederland begint morgen als één van de topfavorieten aan het EK onder-21 in Israël. Morgenavond om 20.00 starten de mannen van oefenmeester Cor Pot met een wedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. “Iedereen is scherp en topfit”, aldus Cor Pot.

Na de wedstrijd tegen de Jong Duitsland is duidelijk hoe groot de kansen van Jong Oranje daadwerkelijk zijn. De Duitsers beschikken namelijk, net als Nederland, over een sterke selectie. Toch heerst er paniek in het Duitse kamp. Sterspeler Lewis Holtby, van het Engelse Tottenham Hotspur, is niet helemaal fit. ‘Sorgen um Holtby’ was vanochtend te lezen in de Duitse ochtendkranten. De Duitser met een Duitse moeder en Engelse vader lijkt last te ondervinden van een spierblessure. Het is dan ook hoogst twijfelachtig of hij morgenavond in de basis begint.

Topclub

In het Nederlandse kamp is Jordy Clasie een vraagteken. De Feyenoord-middenvelder lijkt weinig indruk te maken tijdens de training. Vandaar dat Pot kijkt naar eventuele vervangers. Marco van Ginkel en Leroy Fer zijn de meest voor de hand liggende opties.

De grote man in de selectie van Cor Pot moet Adam Maher worden. De middenvelder van AZ gaat zich waarschijnlijk ontfermen over alle dode spelmomenten. Voor Maher zelf is dit jeugd-EK de uitgelezen mogelijkheid om een transfer naar een topclub te versieren.

Verder was er opvallend nieuws omtrent Han Berger. De Nederlander werkt op dit moment voor de Australische voetbalbond. Australië oefende afgelopen week op Cyprus tegen Jong Duitsland. Cor Pot heeft Berger gevraagd naar de opstelling van de Duitsers, maar de technisch directeur van de Australische voetbalbond weigerde die te geven. Volgens Berger was de wedstrijd besloten en dus wil hij de opstelling niet vrijgeven.