Leven

Onderzoek: student doet aan milieu

05-06-2013 14:30

Onwijs mega-schokkend, super verbazingwekkend en gigantische GOH! vandaag uit Groningen. Studenten zouden milieubewust zijn, zo weet een onderzoek van de Rijks Universiteit Groningen ons te melden. Bullshit. Studenten hebben gewoon weinig te besteden en zuipen heel veel.

Euro’s

Het onderzoek is gedaan onder Groningse studenten en zou uitwijzen dat studenten milieubewust zouden zijn. Wie echter tussen de regels door leest, die beseft dat het eerder een budgettaire dan een ecologische keuze lijkt.

Daarom klinkt het niet verbazingwekkend dat ‘bijna alle studenten met grote regelmaat hun statiegeldflessen weer inleveren.’ Plastic zakken zouden ook regelmatig nog een keer gebruikt worden. Scheelt toch een paar kwartjes.

Brak

Maar dat de studenten per ongeluk milieubewust zijn, komt niet alleen doordat studenten bezuinigen. Studenten drinken ook. Veel, als het even kan. Dus dan heb je een nadorst. En drink je water. Veel, als het even kan.

“Ruim de helft van de studenten geeft aan dat zij altijd water drinken. Een derde van de studenten drinkt meestal water en vijftien procent soms.”

En dan het meest schokkende onderzoeksresultaat: “Iedereen drinkt dus water.” Het onderzoek is dan ook gedaan door zestig eerstejaars studenten sociologie.