Voetbal

De nieuwe Ronaldo, Iniesta en Pirlo

06-06-2013 19:13

Het EK onder 21 is gisteren begonnen. Een toernooi waar toekomstige sterren vaak furore maken. Als je het lijstje bekijkt met Spelers van het Toernooi kom je een aantal bekende namen tegen. In het verleden werden onder andere Juan Mata, Klaas-Jan Huntelaar, Petr Cech, Luis Figo, Andrea Pirlo en diens landgenoot Fabio Cannavaro gekroond tot Speler van het Toernooi. Een rijtje met stuk voor stuk goede spelers.

Het winnen van de Golden Player, zoals de prijs heet, is overigens geen garantie voor succes. In 2007 werd Royston Drenthe Speler van het Toernooi en in 2009 ging Marcus Berg met de prijs aan de haal. Twee spelers die op dit moment vrij weinig presteren en louter negatief in het nieuws komen.

De Nederlandse spelers zijn bekend, maar hoe zit het met de andere talenten. ThePostOnline dicht de volgende spelers een grote toekomst toe.

Wilfried Zaha

De rappe buitenspeler promoveerde afgelopen jaar met Crystal Palace naar de Premier League. Voor Zaha was het al langer zeker dat hij volgend jaar in de PL speelt. Manchester United kocht de Engelsman al ruim voor het einde van het seizoen. Zaha is een speler die graag zijn tegenstander opzoekt om hem vervolgens te vernederen. Als hij zich blijft ontwikkelen dan kan hij zomaar een sensatie worden in de Engelse competitie. Gisteren tegen Italië zat Zaha op de reservebank. Of het één iets met het ander te maken heeft, valt niet te bewijzen maar Engeland verloor met 0-1 van Italië.

Isco

Één van de grootste talenten op de Europese voetbalvelden. De behendige middenvelder staat nog onder contract bij het Spaanse Málaga, maar daar komt snel verandering in. Isco is een rijzende ster. Zijn teamgenoten vinden zelfs dat hij klaar is voor een volgende stap. De Spaanse jeugdinternational werd al eens geselecteerd voor het ‘grote’ Spanje. In Israël zijn alle ogen op hem gericht. In Spanje speelt hij wekelijks de pannen van het dak en ook de Champions League heeft inmiddels kennis gemaakt met deze aanvallende middenvelder. Een geweldenaar in wording.

Marco Verratti

De Italiaanse middenvelder staat onder contract bij Paris Saint Germain. De Franse topclub met veel Qatarees geld is inmiddels een team om rekening mee te houden. Verratti pikt zijn wedstrijdjes mee en maakte in het afgelopen seizoen veel indruk. Vooral zijn optreden tegen Barcelona, waar hij heerste op het middenveld, staat in menig geheugen gegrift. De kleine Italiaan (165cm) is niet de meest fluwele voetballer, maar wel een speler met een winnaarsmentaliteit. Italië won de eerste wedstrijd van Engeland en Verratti speelde de hele wedstrijd.

Alan Dzagoev

De Rus speelde afgelopen EK in Oekraïne en Polen mee met de grote jongens. Daar werd meteen zichtbaar dat hij beschikt over ontzettend veel talent. De aanvallende middenvelder werd medetopscorer van het toernooi met drie doelpunten. Dzagoev speelt nog in zijn vaderland bij CSKA Moskou. Met CSKA won hij afgelopen jaar de dubbel in Rusland. De verwachtingen dit jeugd-EK zijn hooggespannen. Guus Hiddink is er heilig van overtuigd dat Rusland kan stunten op dit EK.

Rodrigo

De Spaanse spits van Benfica is gebrand zich te bewijzen. Rodrigo kwam via een aantal omwegen terecht in het tweede van Real Madrid. Tot een doorbraak bij het eerste elftal kwam het echter niet en dus vertrok de gretige spits naar Portugal. Bij Benfica is hij inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde. De spits die geboren is in Rio de Janeiro scoort er driftig op los in Spanje -21.

Mocht u nog tijd overhebben. Let dan op: Thiago (Spanje), Lewis Holtby (Duitsland), Lorenzo Insigne (Italië), Jonjo Shelvey (Engeland), Iker Muniain (Spanje) en Magnus Eikrem (Noorwegen).

Heeft u zelf nog spelers waar we dit toernooi absoluut op moeten letten? Hieronder is plek voor suggesties.