Bladen

SNS verliest bijna miljard, ook op ‘kernactiviteiten’

06-06-2013 09:04

SNS Reaal is een comapatiënt waar nauwelijks nog leven in zit. Gelukkig feest Bill Murray gewoon door. Dit, en nog acht andere nieuwsfeiten, bepalen het ochtendgebed van ThePostOnline.

Vijftig tinten Syrische vluchteling

Kustaw Bessems leest columns voor bij BNR, en deze schrijnt lekker. Waarom laten we ‘maar’ vijftig Syrische asielzoekers toe? Goede vraag: waarom 50?

Facebook miljardair sloopt bos

Facebookrijkaard Sean Parker heeft te veel geld en wilde trouwen in een sprookjesbos. Wat doe je dan? Je pikt een stukje van de Big Sur in, dat beschermde oerbos in Californië, en vervolgens ga je lekker je gaan. Je stopt de boswachter wat geld toe, hakt bomen om en je legt -zonder toestemming – een Tolkien dorp aan. Ja, dat mag dus niet en nu moet deze Facebook-vlerk een boete betalen van 2,3 miljoen euro.

Nacer Chadli te duur voor Ajax.

Ajax kan hem niet betalen. De Belgische pingelaar Nacer Chadli zal niet van Twente naar Ajax verkassen, maar waarschijnlijk voor meer geld gaan spelen in Engeland of een club in een rijke voetbalnatie. Chadli’s zaakwaarnemer is pessimistisch, althans.

Big Data? Grote onzin.

Het is de ziekte van deze tijd, al die zelfverklaarde marketinggoeroe’s met hun goede tips. Het laatste hyperige containerbegrip dat ons teistert heet ‘big data’. Niemand weet wat het is, behalve dat het iets te maken heeft met het beschikbaar maken van je digitale archief. Levert de grote data wat op? Nauwelijks. ‘Nobody wants to use the data.

Noorse verkiezingsdebatten via Twitter

Vroeger, toen alles anders was, debatteerden politici op de radio met elkaar. In Noorwegen daagt de zittende premier zijn uitdaagster uit met digitale steekjes op twitter.

Tientallen miljoenen actie Alpe d’HuZes blijven ongebruikt’

We trappen ons weer zwetend naar boven in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Maar wat gebeurt er met dat geld? Dat staat op een spaarrekening.

SNS zwaar verlies, zelfs op kernactiviteiten

Bijna 1 miljard verlies bij SNS Reaal. Dat de vastgoedtak voor rottigheid zorgde weten we, maar wie even snel de kleine lettertjes bestudeert van het persbericht ziet ook: zelfs de kernactiviteiten staan nu in het rood. Wat zijn ze daar aan het doen bij SNS Reaal? De nieuwe topman verwacht niet veel goeds. Europa zal de bank-verzekeraar waarschijnlijk ook nog een boete geven voor het verkrijgen van ongeoorloofde staatssteun.

Achtjarige is beste Scrabblelaar van Nieuw Zeeland

Woorden leggen en punten verdienen. Scrabble heet het. In Nieuw Zeeland won een achtjarige jongen de landelijke woordpuzzelcompetitie. Op vakanties lag deze scholier altijd over het spelbord gebogen. Verder gaat het goed met hem.

Bill Murray is coole partyboy

Hij is 58 jaar en bekend acteur, maar gaat nog uit met de wilskracht van een 22-jarige student. Bill Murray duikt soms op in loftparty’s in Brooklyn en danst dan samen met twenty-something hipsters. Held!

Viva-meisjes hebben eisen

‘Viva-vrouwen willen een hogeropgeleide man met een lekker lijf. En hij moet ambitieus zijn, maar moet ook oog voor haar houden’ Dat blijkt uit een onderzoek van het damesblad. Dream on, Viva-meisjes. Willen jullie echt een ambitieuze man? Waarom zitten er dan zoveel vrouwen op de bank met zo’n Heao-type met een Passat? Viva meisjes zijn naïeve schatten die uiteindelijk zullen verzuren omdat hun dromen niet uitkomen. Maar dat staat allemaal niet in dat onderzoek!